Săpăturile pe domeniul public au nevoie de aviz din partea Primăriei Sibiu

18 August, 17:54
Press release

Vremea încă permite lucrări de amenajare sau reparații, iar în acest context reamintim sibienilor și firmelor specializate faptul că orice intervenție pe domeniul public al municipiului Sibiu are nevoie, printre alte documente, și de aviz de săpătură din partea Primăriei, prin Serviciul de Administrare a Domeniului Public. Avizul este necesar atunci când, spre exemplu, se fac racorduri sau branșamente la rețelele de utilități, telefonie sau televiziune. 
 
Cererea de avizare se poate depune: 
 
 
Cei care fac lucrări de săpătură pe domeniul public fără aviz sunt pasibili de amendă cuprinsă între 2.000 și 2.500 de lei, conform HCL 176/2017 actualizată. Atragem atenția asupra faptului că avizele se solicită de către firma care realizează lucrarea, pentru beneficiarul persoană fizică sau juridică. 
 
Foarte important de precizat este că, în conformitate cu HCL 176/2017, cei care intervin în domeniul public au obligația să îl readucă la starea inițială. Inclusiv zonele verzi trebuie aduse la starea inițială dacă sunt afectate de lucrări, conform noilor prevederi ale Regulamentului privind zonele verzi. În caz contrar, riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.000 de lei. Precizăm că inspectorii Serviciului de Administrare a Domeniului Public verifică în teren modul de semnalizare a acestor intervenții, precum și modul de refacere a suprafeței afectate de lucrări. 
 
De la începutul anului au fost emise 100 de astfel de avize pentru lucrări efectuate pentru persoane fizice. La acestea se adaugă încă aproape 400 de intervenții la rețelele de utilități despre care am fost notificați de către societățile deținătoare: SC Apă Canal a avut cele mai multe intervenții - 256, societatea de gaz a avut 89 de intervenții, SC Electrica SA a avut un număr de 48 de intervenții. 

Primăria Sibiu

Other News

Primăria Sibiu continuă modernizarea sistemului de colectare a deșeurilor

Press release

Ajutoare de încălzire pentru sezonul rece 2022-2023

Press release

Sibiul aniversează 20 de ani de prietenie cu orașul Landshut

Press release