”Ne jucăm și curățăm”, proiect educativ dedicat curățeniei în Sibiu, debutează în 29 mai: Super-eroii colectării separate merg în cartierele Sibiului

”Ne jucăm și curățăm”, proiect educativ dedicat curățeniei în Sibiu, debutează în 29 mai: Super-eroii colectării separate merg în cartierele Sibiului


Location:


Strada Avram Iancu 1, Sibiu, Romania

Dates and Hours:

About

Cea de-a cincea ediție a proiectului educativ ”Ne jucăm și curățăm” debutează în în data de 29 mai și ajunge în mai multe cartiere ale Sibiului.
 
De-a lungul a patru evenimente, personajele colectării separate în Sibiu: PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă, merg prin mai multe cartiere ale orașului, unde vor lua parte la acțiuni de ecologizare și le vor arăta copiilor cu ajutorul tehnologiei 3D ce se întâmplă cu gunoaiele aruncate de ei.
 
”Ne jucăm și curățăm, ediția a V-a” ajunge în 29 mai în cartierul Gușterița, lângă Șura Culturală, în data de 1 iunie parcul Sub Arini, în data de 5 iunie în parcul Belvedere și în 7 iunie în pe malul Cibinului, în apropiere de noua pistă de biciclete.
 
Cele cinci personaje vor folosi tehnologia de ultimă generație prin intermediul ochelarilor 3D pentru a le arăta copiilor și părinților din Sibiu exact unde ajung gunoaiele aruncate de ei și de ce este important să colectăm separat.
 
”În ultimul an gradul de colectare selectivă a scăzut în municipiul Sibiu, semn că sunt în continuare mulți sibieni care nu înțeleg necesitatea colectării separate a deșeurilor. De altfel, cu toții putem vedea asta când trecem pe lângă platformele de deșeuri din unele cartiere. Personajele salubrizării - PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă au priză la copii și reușesc să transmită mesajul corect. Aceste personaje îndrăgite prind viață și merg în cartiere pentru a-i cunoaște pe cei mici și pentru a le arăta de ce este important să păstreze curățenia și să colecteze selectiv deșeurile de acasă. Filmările de ultimă generație realizate în sistem 3D la stația de sortare a Sibiului și la groapa de gunoi a orașului le vor arăta tuturor ce se întâmplă cu deșeurile aruncate și de ce ele trebuie colectate separat”, spun organizatorii evenimentelor.
 
Însoțiți de specialiști în salubrizare și experți în salubritate, părinții și copiii care doresc vor putea lua parte la câte o acțiune de igienizare și vor face curat la locurile de joacă, părculețe, zone verzi, apoi sunt invitați la o serie de evenimente interactive într-un stand special amenajat care promovează colectarea selectivă în Sibiu și păstrarea curățeniei prin exemple clare. De asemenea, cu sprijinul partenerilor proiectului vor fi numeroase surprize pentru cei mici.
 
”Ne jucăm și curățăm, ediția a V-a” este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității. Evenimentele din cartiere sunt susținute de AZETS, Bilstein, Apă Canal Sibiu, Terra Building și SOMA.
 

Photos