17 bucătării internaționale de încercat

17 bucătării internaționale de încercat


Voi unde v-ați propus să călătoriți anul acesta? Culinar vorbind, din Sibiu puteți ajunge aproape oriunde vreți!

Acum, la început de an, suntem mai preocupați ca oricând de perspectivele anului 2023. Până când vom explora frumusețea și bogăția diferitelor colțuri ale lumii, ne-am propus să vă deschidem orizontul asupra celor mai importante bucătării ale lumii, regăsite în specificul restaurantelor din Sibiu. Să pornim în călătorie!

🇹🇭 Thailandeză

Pe cât de mare este continentul asiatic, pe atât de bogată în arome este bucătăria sa. The Wok reușește să surprindă perfect specificul culinar prin preparatele etalon, preponderent thailandeze, în care sunt folosite ingrediente autentice. O vizită sau o comandă de aici este o adevărată experiență a gustului, ce sigur nu are cum să vă lase indiferenți.

Musai de încercat: Tom Kha Soup, Malaysian Curry, Black Pepper Beef
The Wok

🇰🇷 Coreeană

Bucătăria coreeană ne este adusă în atenție la restaurantul BASAK de cele două surori originare din Seoul, care gătesc preparatele autentice cu care au crescut. Meniul este scurt și la obiect, astfel că alegerea va fi rapidă și sigur delicioasă!

Musai de încercat: Pui marinat în stil Yangnyum și Honey Ganjang sau Găluște vegetariene Mandu
BASAK

🇯🇵 Japoneză

Enjoy Sushi este cel mai nou restaurant cu specific japonez din Sibiu, unde găsim multe dintre cele mai cunoscute preparate ale acestei culturi: zeci de variante de sushi, Poke Bowls și Thai & Wok, până și deserturi, ce îmbracă forma unor rulouri sushi. De avut în vedere când vrem ceva ușor și diferit!

Musai de încercat: Golden Dragon Roll, Poke cu ton, Udon cu creveți tempura
Enjoy Sushi

🇨🇳 Chinezească

Cel mai vechi și cunoscut restaurant cu specific chinezesc din Sibiu - Yummy Yang, a fost deschis în 2007 și de atunci ne transpune, zi de zi, în bogata cultură gastronomică. Fiecare preparat din meniu reușește să ne aducă în atenție al cincilea gust - umami, ce s-ar traduce ca un „gust plăcut sau delicios”.

Musai de încercat: All You Can Eat (bufetul zilnic din care putem testa toate preparatele din meniu) sau preparatele pe plită încinsă.
Yummy Yang

🇮🇳 Indiană și 🇳🇵 nepaleză

Iubitorii gusturilor orientale sigur vor fi încântați să încerce fascinanta bucătărie indiană și nepaleză, în care ingredientele și condimentele în culorii vii se contopesc în noi rețete. Kathmandu are în meniu acele 3-4 preparate etalon pe care trebuie neapărat să le testăm, în varianta cu pui sau creveți.

Musai de încercat: Chicken Biryani, Thai Cashew Shrimp
Kathmandu

🇲🇽 Mexicană

Dacă vorbim de influențe mexicane, atunci El Gringo este răspunsul. Poftele de burritos, fajita sau nachos se satisfac cel mai bine aici, dar meniul nu se limitează doar la atât. Acum putem intra în spiritul mexican, chiar și fără a avea celebrele sombrero pe cap.

Musai de încercat: Chilli con carne, Burittos Tortilla
El Gringo

🇦🇹 Austriacă

De mulți ani sibienii și turiștii se pot bucura de singura locație cu specific vienez din Sibiu: Cafe Wien - o cafenea, cofetărie și restaurant reunite în aceeași ambianță intimă. Întregul meniu este puternic influențat de bucătăria austriacă, astfel că majoritatea preparatelor sunt unele complet noi, pe care nu le găsim în alte părți.

Musai de încercat: Supă clară de vită cu frittaten, Șnițele, Zwiebelrostbraten și Ștrudel de mere cu sos și înghețată de vanilie
Cafe Wien

🇩🇪 Nemțească

Eleganta clădire a vechii Filarmonici din centrul burgului medieval Sibiu a luat chipul unui restaurant cu specific săsesc - Hermania, în urmă cu ani buni, în care putem degusta preparatele de fermă, ascultând în surdină muzică tradițională.

Musai de încercat: Brodelawend (ciorbă tradiţională săsească), Tigaia sasului, Hencleş cu dulceață de afine
Hermania

🇭🇺 Ungurească

Nu putea lipsi din lista noastră de experiențe culinare o escapadă în gastronomia ungurească. În zona ardealului este bine cunoscută și puternic apreciată, astfel că ne prinde bine o opțiune precum Gulyas Master, ce face cinste culturii maghiare.

Musai de încercat: Gulaș tradițional și Ceaun unguresc
Gulyas Master

🤙 Hawaiiană

Shaka Bowl reușește să te poarte departe, pe o plajă călduroasă, cu preparatele lor lejere. Fiecare bowl are ceva al lui, iar aromele te vor surprinde la fel de tare ca peisajele din îndepărtatul Hawaii. O băutură răcoritoare alături e mai mult decât potrivită: o sticlă de Kombucha, un Green Matcha Iced Latte sau un Yellow Smoothie Tropical.

Musai de încercat: Creveți Spicy Bowl, Tropical Bowl și Edamame
Shaka Bowl

🇺🇸 Americană

Benjamin are un meniu cu specific preponderent american, iar ambianța vine să-l completeze în cel mai potrivit mod. Majoritatea preparatelor vor sfârâi pe jar de cărbune, pe unicul grill Josper din Transilvania, iar gustul puternic afumat va însufleți orice bucată de carne sau legumă.

Musai de încercat:
(pentru carnivori) orice steak Black Angus sau burgeri
(pentru vegetarieni) steak de conopidă
Benjamin Steakhouse

🇹🇷 Turcească

Influențele turcești de la Konak te surprind încă de când pui primul pas în local. De fapt, aici sunt chiar mai mult decât influențe - dacă n-ai știi, ai putea să juri că te afli undeva în regiunea Hatay, de unde și provin rețetele localului, gătite de cei 4 bucătari turci cu condimente autentice.

Musai de încercat: Meze Konak (mix de aperitive), Sultan Ali (platou cu carne, orez mediteranean și legume la grătar)
Konak

🇪🇸 Spaniolă

Noua locație La Rambla ne invită să intrăm în universul culinar inspirat de bucătăria spaniolă. Am remarcat în meniu multe dintre bunătățile iberice pe care abia așteptăm să le gustăm în concedii, iar acum avem ocazia să o facem chiar pe bd-ul N. Bălcescu.

Musai de încercat: Tapas și Pui mediteranean
La Rambla

🇵🇹 Portugheză

Portugalia este o nație de navigatori cu o industrie de pescuit bine dezvoltată, ce se reflectă în cantitatea de pește și fructe de mare ce se mănâncă aici. Meniul Old Lisbon reflectă asta perfect, astfel că e de apreciat varietatea preparatelor autentice și calitatea farfuriilor ce ies din bucătăria restaurantului.

Musai de încercat: Supă de fructe de mare și Mâncare tradițională din Algarve (mușchiuleț de porc cu sos de portocale și vin de Porto, servit cu cartofi gratinaţi, piure de morcovi și mazăre).
Old Lisbon

🇬🇷 Grecească

La categoria de recomandări cu iz grecesc ne împărțim între un restaurant și o patiserie, asta pentru că împreună formează un meniu complet cu atmosferă de vacanță.

Taverna Akropolis
, un restaurant cu tradiție, ne prezintă filozofia de viață îmbelșugată și dragostea pentru mâncăruri simple, dar bine condimentate. Orice ai alege din meniu te va ajuta să rememorezi cele mai frumoase momente petrecute din Grecia.

La fel se întâmplă și în cazul Ellada Bakery, unde găsim dulcele răsfăț autentic, sub forma celor mai cunoscute deserturi grecești.

Musai de încercat:
(Taverna Akropolis) Feta la grătar cu roșii și peperoni, Platou Akropolis și sos Tzatziki din belșug
(Ellada Bakery) Portokalopita, Kataif
Taverna Akropolis
Elláda Bakery

🇮🇹 Italiană

Dacă vorbim despre gastronomia italiană, Gianfranco reflectă fidel esența acestei bucătării apreciate de majoritatea dintre noi. Meniul include rețete din diferite colțuri ale Italiei, ce ne conduc într-o călătorie plină de savoare. Ambianța restaurantului ajută și ea, fiind construită în jurul unui stil și a unor obiecte de decor care, vrei, nu vrei, te transpun în atmosfera unui mic local de pe străduțele cu farmec ale Italiei.

Musai de încercat: orice variantă de paste sau pizza, iar dacă vreți și recomandări ceva mai concrete puteți alege la sigur Zuppa Crema di Peperoni sau Antricot de vită umplut cu roșii uscate pe pat de anghinare, roșii cherry și sos pesto.
Restaurant Gianfranco

🇫🇷 Franțuzească

Bistro-restaurantul Jules este amplasat într-o clădire ce „respiră” istorie, în care sunt reunite sub același acoperiș restaurantul cu touch franțuzesc, terasa romantică și wine bar-ul cu vinuri atent selecționate. Veți trăi aici, cu siguranță, o experiență completă a gustului!

Pentru desert și produse de patiserie vă recomandăm Petit Patis, o locație în care rafinamentul franțuzesc se resimte în fiecare produs dichisit, dar și în amenajarea chic și servirea exemplară.

Musai de încercat:
(Jules) un Quiche pe placul tău sau orice alt fel principal inspirat de bucătăria franțuzească
(Petit Patis) Tort cu ciocolată și pere caramelizate, ecler cu caramel sărat, Paris Brest și croissante ca la carte.
Jules
Petit Patis

Ce bucătărie lipsește din listă sau ți-ai dori să o descoperi în Sibiu?
Dă-ne veste printr-un mesaj pe pagina de Facebook sau prin formularul de contact.

Similar Suggestions

La pas prin România Atractivă: Gusturi sibiene
Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024
O călătorie prin Sibiul de ieri și de azi