TEDxSibiu 2018 - Mind the Gap

Prezentare, Întâlnire

Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu
Organizator:

Despre

TEDx revine în această toamnă la Sibiu!
Pe 24 noiembrie ne dăm întâlnire la Teatrul GONG pentru a descoperi idei care merită răspândite mai departe!

Urmăriți pagina de Facebook TEDxSibiu sau www.tedxsibiu.com pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

TEDxSibiu este un eveniment non-profit, care își dorește să fie un catalizator al progresului comunității. Inovator și îndrăzneț, TEDxSibiu reprezintă locul unde vrem să oferim noi perspective, să redefinim idei împreună și să provocăm participanții să iasă din zona de confort.

_____

SPEAKERI:

🔴 Cristian Cismaru și-a urmat pasiunile și a început să călătorească prin satele românești, fondând o agenție de turism care aduce vizitatori străini în Transilvania pentru a experimenta vacanțe culturale diferite. Din 2008, Cristian organizează alături de echipa sa Transilvania Gastronomica, un eveniment care se concentrează pe resursele locale: mâncarea, tradiția, muzică și obiectele artizanale.

🔴 Emiliya Angelova este directorul operațional MOVE.BG, o platformă de colaborare a cărei misiune este să conecteze inovatorii și să contribuie la dezvoltarea economică și socială. Organizația este angajată în domeniul emergenței inovării sociale și sustenabilității în Bulgaria și se concentrează pe legătura dintre economia digitală și cea socială. Înainte de a se întoarce în Bulgaria, Emiliya a gestionat un program de incubator pentru antreprenorii sociali de la Impact Hub Zagreb, cea mai mare rețea de antreprenori sociali din întreaga lume și a lucrat ca bancher de investiții la Viena, Londra și Moscova. Deține o diplomă de masterat în finanțe de la Universitatea Bocconi din Milano, este licențiată la LMU Munchen și este membru Aspen România.

🔴 Rareș Helici este omul din spatele 1000 Portraits, un proiect în care peste 1000 de persoane sunt fotografiate într-o singură lună. Concomitent, Rareș fotografiază zilnic prostestul mut al comunității Vă vedem din Sibiu, documentând valorile și îndârjirea unei mișcări de referință în contextul social actual. Fotografiile sale au fost prezente în expoziții de grup la Berlin, Milano, Bruxelles și Sibiu.

🔴 Achim Scarlat publicase o carte la 12 ani. La 15 ani, era co-producător la un serial TV difuzat în 5 țări. Pentru următorii 3 ani, a lucrat zi și noapte la un film la a cărui premieră au venit sute de oameni. Apoi a intrat la NYU - și nu s-a dus. A facut un an sabatic și, pe măsură ce planul său inițial de viață începea să își piardă conturul, a găsit un răspuns neașteptat la o întrebare mai veche.

🔴 Scriitor, traducător și critic român contemporan care face parte din tânăra generație de poeți activi, Radu Vancu a publicat mai multe volume de poezii, eseuri, o carte pentru copii, iar acum debutează cu primul său roman, „Transparența”. Radu aduce un plus de valoare orașului său natal Sibiu atât prin preluarea unor funcții importante – este conferențiar la Facultatea de Litere a Universității Lucian Blaga Sibiu, redactor și editor la revistele „Transilvania” , „Zona nouă” și Șef serviciu la Editura Astra Museum, cât și prin implicarea în viața publică și mișcările sociale – organizează cenaclul „Zona nouă” și este directorul Festivalului de Poezie de la Sibiu PiT (Poets in Transylvania), unul dintre cele mai respectate și de renume festivaluri de acest gen din România.

🔴 Ciprian Ciocan și-a încercat norocul în antreprenoriat, design și marketing înainte să ajungă ongist. La Fundatia Comunitara Sibiu, alături de echipa sa, pune umărul la închegarea unui ecosistem de organizații, huburi, idei și oameni faini care se numesc societate civilă. Organizează cel mai liber maraton din România, unde sibienii fac concurs de generozitate, alergând și donând pentru cauzele care contează pentru ei. Pentru 15 minute pe zi, la prânz, visează cu ochii deschiși la o țară liberă de corupție și subjugată de competență și creativitate.

🔴 Alin Vaida a fost dintotdeauna pasionat de evenimente. Totul a început în 2006, când a fost voluntar în programul YouthBank și a avut contact cu primul eveniment la care i-a văzut vreodată bucătăria internă. De atunci, au urmat numeroase proiecte și colaborări. În 2012, a fondat festivalul Jazz in the Park și s-a alăturat companiei Fapte, în cadrul căruia a devenit ulterior acționar și director executiv. Filosofia proiectelor sale este ca acestea să fie folosite ca instrumente în a transmite mesaje comunității sau pentru a rezolva probleme ale orașului. În prezent, Jazz in the Park este unul din cele mai importante evenimente muzicale din România, aducând peste 100 de artiști și peste 70.000 persoane anual.

🔴 Bogdan este un pianist în vârstă de 37 de ani, născut la Cluj-Napoca. A absolvit Liceul de muzică „Sigismund Toduță”, iar mai apoi și-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, sub îndrumarea profesoarei Ninuca Oșanu Pop. În 2002, a plecat cu o bursă Erasmus la „Musikhochscule” în Freiburg, Germania, unde trăiește și în prezent. Pianistul a susținut numeroase concerte în Europa, dar din 2015, este fondatorul și pianistul turneului Classic Unlimited, un proiect menit să prezinte muzica clasică altfel, mergând în spații neconvenționale. Turneul există și în România din 2017.

Fotografii