Festivalul Internațional HermannstadtFest - ediția a 12-a, 13 -16 iunie 2024


Gazdă:

Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, România

Data și ora:

Despre

Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internațional ,,HermannstadtFest” va avea loc în perioada 13 - 16 iunie 2024 la Sala Thalia din Sibiu. Evenimentul este organizat de Asociaţia „Domy Music Star”, Palatul Copiilor Sibiu și Asociaţia Filantropică „Olivia”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar – Sibiu, Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Cercul Militar Sibiu, Primăria Tălmaciu, Povestea Calendarului, Asociația ,,Clasic e Fantastic” și Studio Canto ,,Rodica Popa Comăniciu”. 
Evenimentul isi propune sa readuca in atentia concurentilor din tara si strainatate orasul Sibiu ca o adevarata Capitala a culturii europene.
Acest festival este o rampă de lansare pentru toți copii și adolescenții talentați indiferent de origine sau etnie. Festivalul promovează muzica românească prin secțiunile speciale Remember Dan Spătaru si Lucreția Ciobanu și  Portret de compozitor Jolt Kerestely.
La concurs vor participa peste 100 de tineri din România, Ucraina, Bulgaria, Belgia și Rep. Moldova, iar spectatorii se vor bucura și de concertele susținute de invitații speciali, printre care se numără: Irina Sârbu, Robert Târnăveanu, Călin Lupea, Tsvetelin Ilchev, Rodica Popa Comăniciu, Dominique Simionescu și tineri talentați din țară. De asemenea, festivalul va începe în data de 13 iunie cu un spectacol organizat la Tălmăcel, la care vor fi prezenți artiști locali.
Președintele Juriului și Președinte de Onoare al Festivalului este maestrul Adrian Ordean, născut în Sibiu. Festivalul este susținut și promovat de Radio România Regional. Acțiune cofinanţată de Primăria Sibiu şi de Consiliul Judeţean Sibiu.     
Intrarea este GRATUITĂ, iar întregul eveniment va fi transmis online pe rețelele de socializare ale Festivalului Internațional ,,HermannstadtFest”.

Fotografii