Zilele HUNGARIKUM


Data și ora:
Bilete:
25 lei adulți/ 7 lei elevi, studenți
Gazdă:

ASTRA National Museum Complex, Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu 100302, Romania

Despre

Cel mai vechi festival gastronomic urban din Sibiu este Zilele HUNGARIKUM, care ajunge la editia cu numarul zece. Focusul evenimentelor se axează pe gastronomia maghiară, totodată prezintă patrimoniul imaterial şi branduri specifice culturii maghiare. În 2019 festivalul propune un concurs de gătit în Muzeul în Aer Liber Astra din Dumbrava Sibiului, pe trei categorii, toate gătite la ceaun: gulyás tradițional, gulyás reinterpretat și alte preparate specific ungurești. Duminică vor găti invitatii festivalului, majoritatea chefi din Ungaria si Romania, fiecare cate un preparat specific unguresc intr-un ceaun mai maricel ca sa poata fi degustat si de public. Nu vor lipsi din programul festivalului expozițiile, concertele, prezentările de carte, evenimentele pentru copii, târgul meșteșugăresc, atelierele, degustările de produse și licori, dansurile și muzica tradițională maghiară, csárdás-ul și se va organiza si târgul gastro-turistic.
Zilele HUNGARIKUM oferă un program variat, majoritatea acestora în aer liber, o inedita si incitanta oferta de petrecere a timpului liber pentru întreaga familie.
Detalii despre concursul de gatit, inscrieri, participarea mestesugarilor si producatorilor in curand pe pagina organizatorului, pe Facebook si in presa.
ww.szeben.ro
FB: @HungarikumNapok
Organizator: Asociaţia HID – Centrul Cultural Maghiar Sibiu
Coorganizator: Muzeul ASTRA

Fotografii

Alte sugestii

VIDEO
27 Iun
Gala de deschidere TIFF Sibiu 2019
Festival
Începe la 19:00  |  Centrul Cultural "Ion Besoiu" nr. 1, Strada Emil Cioran, 3 550025, Romania
28 Iun
Festivalul Filmului European
Festival
Începe la 19:00  |  Centrul Cultural Ion Besoiu, nr. 1, Strada Emil Cioran, 3 550025, Romania
29 Iun
“Bujorul de munte”
Festival
Începe la 19:00  |  Gura Râului 557095, Romania
Vezi mai multe evenimente