Săptămâna Europeană a Mobilității 2021


Ne bucurăm că Sibiul se aliniază din nou proiectelor europene, astfel că orașul participă și în acest an la Săptămâna Europeană a Mobilității, care are loc an de an în perioada 16-22 septembrie.

Pe mulți dintre noi, sibienii, ne preocupă tot mai mult folosirea transportului public sau îmbunătățirea calității vieții în mediul urban prin mobilitate. Tocmai de aceea credem că un proiect de impact precum cel care stă să înceapă va face acest subiecte și mai atractive pentru cei din jurul nostru.

Haideți să ne implicăm, să participăm și să dăm de veste cunoscuților cât de multe lucruri putem face în propriul oraș, prin mișcare!

⭐ Ce activități include programul:

 • Călătorii gratuite cu mijloacele de transport public Tursib, inclusiv pe noua Linie Verde de transport în centrul istoric al Sibiului
 • Stand Trocathlon, unde putem aduce biciclete sau trotinete defecte care vor fi reparate și vândute, primind astfel un voucher
 • Activități sportive organizate de Decathlon în Piața Mică. Școala de biciclete se organizează pentru copiii de 5-7 ani, între 18-19 septembrie, orele 10:00-17:00, pe aleea principală a Parcului Cetății.
 • Acces gratuit la sala de fitness a Băii Populare pentru persoanele cu dizabilități locomotorii 
 • Intrare gratuită la Grădina Zoologică și în Muzeul în aer liber ASTRA pentru cei care sosesc cu bicicleta sau cu trotineta - în 18 și 19 septembrie
 • Momente de dans susținute de balerinii Teatrului de Balet
 • Acces gratuit la o piesă de teatru de la Teatrul Gong celor care se deplasează cu mijloace de transport alternative - vineri, 17 septembrie, ora 18:00.
 • Vizitați expoziția cu lucrări de arhitectură urbană în Piața Schiller, organizată de Asociația Develop
 • Bucurați-vă de momente muzicale la chitară și la pianină, în zonele eliberate de mașini și în autobuzele Liniei Verzi, oferite de Asociația Culturală Play  
 • Vizitați expoziția dedicată mobilității, organizată de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu într-un mijloc de transport ieșit din uz care va fi amplasat în Piața Mică.
 • 2 concursuri organizate pentru a încuraja utilizarea mijloacelor de transport alternative

Revenim în curând cu programul complet al activităților, să știți din timp ce puteți face în următoarele zile prin oraș.

Până atunci, haideți la o plimbare pe jos, cu bicicleta sau trotineta prin Sibiu, să-l privim așa cum nu am mai făcut-o până acum! Ni se va dezvălui mai frumos ca oricând!

Alte sugestii

Halloween în Sibiu 🎃 unde te poți distra și ce poți mânca
Toamna aceasta, fii liber în aer liber! Câștigă o experiență locală oferită de Anii Drumeției
Inspirație pentru Paște
Sibiul festivalier: 15 evenimente confirmate, pe care le așteptăm în 2022
Susținem Sibiul în competiția „Destinaţia Anului 2022”