Drumeție în familie: Munții Cindrel – cu plecare din Păltiniș

Outside Sibiu

Dates and Hours:
Tickets:
50 lei/ Persoană
Host:
Poiana Găujoara, Romania
Organizer:

About

Dragi drumeți,
Vom porni de la stația de plecare a Telescaunului din Păltiniș (unde vom parca mașinile), și vom continua pe sub pârtie, pe drumul forestier.
După câteva sute de metri ieșim pe poteca spre Poaiana Găujoara (marcată cu cruce roșie), în dreapta și vom urca ușor pentru circa o oră, poate o oră și 30 de minute. În poiană, după o scurtă pauză pentru o gustare și un ceai cald, vom face stânga către Cantonul Muncel (pe punct albastru), pe o potecă printre brazi. Ajunși aici, traversăm poiana în care este cantonul și ne îndreptăm spre est, către Grădina Oncești.
De acolo vom mai urca puțin către nord, spre punctul de sosire al telescaunului, de unde vom avea o priveliște minunată asupra stațiunii și a împrejurimilor. Vom continua apoi pe lângă pârtie, spre locul din care am plecat.
UNDE ȘI CÂND NE INTÂLNIM?
Ne întâlnim dimineață, la ora 09:00, în parcarea Pensiunii Dumbrava Sibiului, lângă Hotelul Hilton.
De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale, pe ruta: Sibiu – Păltiniș, unde vom parca la Telescaun în jurul orei 10.00.
ECHIPAMENT NECESAR
Ghete de drumeție înalte, cu talpă aderentă; ghetele trebuie să fie potrivite și pentru zăpadă;
Haine adaptate sezonului, inclusiv un ultim strat impermeabil; tricou sau bluză de corp de schimb;
Rucsac mic de tură;
Parazăpezi, căciulă și mănuși, ochelari de soare;
Sticlă cu apă/ceai, minim 1L;
Gustare pentru o pauză la jumătatea traseului;
Bețele de trekking – recomandare.
COSTURI
50 lei/adult sau copil peste 14 ani, gratuit pentru copiii de minim 5 ani.
Copiii de la 5 ani în sus pot participa, cu condiția să fie însoțiți de un adult.
TRANSPORT
Putem asigura transportul tur-retur unui nr. limitat de persoane. Pentru rezervarea locului vă rugăm să ne contactați telefonic, la nr. 0722-177001, după efectuarea înscrierii.
După finalizarea procesului de înscriere, ghidul va crea un grup de whatsapp pe care ne vom organiza / redistribui în mașinile celor care vin cu mașina. Costurile de transport ale acestora vor fi acoperite, în comun, de către ocupanții mașinii respective (costul aproximativ va fi de aprox. 20 lei / pers).
Notă: Tura este potrivită persoanelor cu un minim de condiție fizică și copiiilor de minim 5-6 ani, care au mai ieșit în drumeție.
Drumeția se va ține cu minim 10 participanți adulți.

Sursa text & foto