Drumeție în Munții Cindrel: Valea Morii-Vârful Măgura-Tocile

Outside Sibiu

Dates and Hours:
Tickets:
50 lei/ Persoană
Host:
Vârful Măgura, Romania
Organizer:

About

Dragi drumeți,
Vă propunem o experiență inedită în Munții Cindrel. Vom porni de pe Valea Morii, Tocile, și vom urca către vf. Măgura pe marcajul punct albastru. După ce admirăm priveliștea și facem poza de grup pe vârf, coborâm încă 5 minute până la Căsuța din munți a celor de la Asociația Pro-Alpin, aflată în apropiere, unde vom fi așteptați cu o binemeritată ciorbă și cu lichide calde – ceai și cafea. După ce ne-am refăcut forțele și ne odihnim puțin, urcăm din nou în traseul de creastă și începem coborârea pe bandă roșie spre Cisnădie. Vom părăsi la un moment dat marcajul și vom ieși în dreapta, pe valea Tocilelor, pentru a ajunge înapoi în locul în care am lăsat mașinile.
Vă rugăm să citiți cu atenție următoarele detalii:
Drumeția este potrivită persoanelor cu condiție fizică și copiilor de minim 8 ani, care au mai parcurs trasee cu diferențe de nivel mai mari. Copiii de la 8 ani în sus pot participa, cu condiția să fie însoțiți de un adult, părinții sunt cei responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii. Tura se va ține cu minim 10 participanți adulți.
UNDE ȘI CÂND NE VOM ÎNTALI?
La ora 08:30, în parcarea magazinului DECATHLON, din Shopping City Șelimbăr.
ECHIPAMENT NECESAR
Ghete de drumeție înalte, cu talpă aderentă; ghetele trebuie să fie potrivite și pentru zăpadă;
Haine adaptate sezonului, inclusiv un ultim strat impermeabil; tricou sau bluză de corp de schimb;
Rucsac mic de tură;
Parazăpezi, căciulă și mănuși, ochelari de soare;
Sticlă cu apă, minim 1L;
Gustare pentru o pauză la jumătatea traseului;
Bețele de trekking – recomandare.
COSTURI
50 lei/adult sau copil peste 14 ani, gratuit pentru copii între 8 și 14 ani.
În afară de costul drumeției, vor trebui achitate serviciile de masă: 20 lei/persoană. Aceste sume se vor plăti numerar, la începerea drumeției.
TRANSPORT
Putem asigura transportul tur-retur unui nr. limitat de persoane. Pentru rezervarea locului vă rugăm să ne contactați telefonic, la nr. 0722-177001, după efectuarea înscrierii.
După finalizarea procesului de înscriere, ghidul va crea un grup de whatsapp pe care ne vom organiza / redistribui în mașinile celor care vin cu mașina. Costurile de transport ale acestora vor fi acoperite, în comun, de către ocupanții mașinii respective (costul aproximativ va fi de aprox. 20 lei / pers).

Sursa text & foto