CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL SIBIU

CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL SIBIU

Sports and Adventure


Schedule

Open
See schedule

Address

Sibiu, Romania

About

Club înființat în anul 1959, inițial sub denumirea de “Club Sportiv Muncitoresc Sibiu“.
În prezent “Clubul Sportiv Municipal”Sibiu este sub tutela Ministerului Sportului  având sediul in Sibiu str. Vasile Aaron nr.18-20 . În Certificatul de Identitate Sportiva SB/A1/000/2001, Registrul Special nr.31, eliberat la data de 23.10.2001 sant cuprinse un numar de 17 sectii sportive din care 10 funcționale : atletism-box-calarie-judo-inot- sărituri in apă- sambo-patinaj-rugby-tenis, in cadrul cărora se antrenează un numar de 201 sportivi legitimati, sub indrumarea a 10 antrenori.

                   O sectie din cadrul clubului care constituie  practic, secția fanion, o reprezintă cea de călarie care reprezintă cu  onoare clubul fiind cea mai galonată,  cu cele mai multe medalii și titluri de campion național și international. 

Secția de calarie isi desfasoara activitatea sub indrumarea antrenorilor Bucur Ionel și Deac Gruia Ioan.

Bucur Ionel a devenit unul dintre cei mai valoroși călăreți din Romania, obținînd in anul 1989 titlul de Maestru al Sportului, iar in 1992 s-a calificat cu doi cai pentru Jocurile Olimpice de la Barcelona, o performanță greu de realizat, 
                      
                      Amintim de asemenea de secția de box, unde clubul nostru este în  parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, acesta fiind totodata cofinanțator al evenimentului organizat an de an sub denumirea de “ Centura Paltiniș”, gală ce reprezinta una din cele mai vechi competiții de profil din țară. Principalele obiective în desfășurarea acestei competiții o reprezintă pregatirea sportivilor și verificarea potențialului valorii în vederea participării în competiții de nivel național și internațional.Un alt obiectiv este prezența unui numar ridicat de spectatori care sunt atrași de această gală de tradiție in orașul nostru ,aducând o bună propagandă sportului de performanță practicat in Sibiu.  

                      O alta secție a clubului nostru care a fost cofinanțată în ultimii ani este cea de rugby, prin programul ”Pregatire și participare Campionat Național R7”.                             

Secția a fost înființată in anul 1959, iar printre rezultatele notabile putem aminti : de 3 ori finalistă  a Cupei Romaniei , trofeu câstigat de 2 ori  în anii 1995 și 1996. În momentul de față rugby este singura secție de jocuri sportive funcționale în cadrul clubului , aceasta fiind înscrisă în anul 2021 in cadrul Campionatului Național R7, sportivii acestei ramuri sportive sunt antrenați de domnul Borcan Razvan ,desfășurându-și activitatea pe terenul din Valea-Aurie .

            Obiectivele principale ale acestei secții sunt promovarea tinerelor talente in rugbyul de performanta precum și atragera unui numar cat mai mare de sportivi  în practicarea acestui sport de tradiție in orașul nostru.  

Sportivii secției de rugby sunt pregătiți de antrenorul  Borcan Razvan  activitate ce se desfășoară la terenul aflat in Padurea Dumbrava ,,BEBE BOBOC,. Această secție cuprinde o grupă de seniori și doua grupe de copii U10 si U12, ele participand în campionatele naționale organizate de FEDERATIA ROMANA DE RUGBY. Echipa de seniori a fost inscrisă in anul competițional 2021 in divizia nationala de seniori 7 (rugby in 7), iar în anul 2022, Campionatul national de Rugby 7  a debutat in luna august, diputându-se  turnee in orasele care au echipe inscrise in competiție (Arad – Iasi – Petrosani ).
Aceste competiții sunt un bun prilej in descoperirea sportivilor de valoare in vederea participarii la compețitiile oficiale precum și un bun prilej de a face propaganda in randul tinerilor iubitori al acestui sport, datorita numarului mare de spectatori prezenti la acest turneu.

De-a lungul anilor sportivii clubului au obținut rezultate notabile în competițiile interne și internaționale, iar susținerea pentru pregatirea acestora a fost permanentă și susținută cu toate problemele financiare existente la nivelul finanțării sportului în general. 

PROIECT MARELE PREMIU AL MUNICIPIULUI SIBIU - CĂLĂRIE

Similar Suggestions

Eco Sports Dome

Gym / Sports and Adventure

Venom Karting

Sports and Adventure

Terrasportika

Education center / Sports and Adventure

Asociatia Clubul Sportiv Young Till Death

Sports and Adventure

BASCHET - ALPHA SPORT TEAM SIBIU

Sports and Adventure