Habermann Learning Square

Habermann Learning Square


Address

Piața Teatrului, Sibiu 557260, Romania

About

Jocul este învățare, iar învățarea este joc. Ele se pot întâmpla oriunde și oricând. 
 
În luna iunie, fondatorii Habermann Learning Square, ne invită să (re)descoperim jocul, iar pentru asta ne pun la dispoziție 100 de m² de picturi interactive, realizate direct pe pavajul din Habermann, de 2 artiști din Sibiu.
 
Odată cu aceste picturi, fondatorii Habermann Learning Square anunță o revoluție urbană, care invită la evoluția spațiilor din oraș și a modului în care ne raportăm la ele.
 
Această acțiune a început în luna martie, atunci când în Habermann au fost deschise experimental, pavilioanele dedicate educației preșcolare, un proiect nou pentru oraș.
 
Ideea să transforme spațiul din Habermann aparține Ilenei Vrânceanu, fondatoarea mai multor proiecte educaționale în Sibiu, inspirate din țări cu cea mai bună reputație în educație.
 
“Spațiile flexibile pe care le-am deschis, în forma unor căsuțe construite din materiale naturale, care comunică direct, au ca scop încorporarea pedagogiei, abilităților secolului 21 și a învățării deschise. Configurarea lor, tocmai în inima orașului, răspunde nevoii pentru o viață urbană, cu activități și oportunități de interacțiune și învățare <<out of the box>>, dar și nevoii de studiu pentru what matters in School & Life”, spune Ileana Vrânceanu.
 
Noutatea ideii și a proiectului au făcut-o pe Ileana să ceară ajutorul pentru proiectarea pavilioanelor unei echipe canadiene. Aceasta a răspuns creând spații fluide, neîngrădite de uși, un labirint care face trecerea intuitiv dintr-o sală de studiu în alta și permite copiilor să se bucure de viața urbană, într-un context protejat, dar totuși deschis.
 
Întreaga acțiune este considerată un pionerat, dat fiind că nicăieri în Sibiu (sau în alte orașe din țară) nu mai există un astfel de spațiu, care integrează componenta urbană, în curricula educațională.
 
Tocmai din acest motiv, prima perioadă petrecută de copii în Habermann Learning Square a fost considerată o perioadă de acomodare cu noul spațiu. 
 
Acum că această perioadă s-a încheiat, iar copiii au răspuns excelent noilor spații, fondatorii Habermann Learning Square anunță oficial deschiderea și lansează invitația de familiarizare cu un spațiu ce există în inima Sibiului și care oferă oportunități fantastice pentru familii și tineri, un spațiu de viață urbană specifică orașelor cosmopolite, cu interacțiune socială, joacă și comunicare.
 
Cei care ajung în Habermann Square vor descoperi pe lângă educație în acest spațiu deschis și interactiv, dedicat familiilor și tinerilor, o zonă comercială, dar și o zonă de cafenele și food court.

Similar Suggestions

FRAM School

Education center

Școala Anima

Education center

Pozitiv Evolution - Centru de dezvoltare personală și suport

Education center

Unithera - Centru de dezvoltare personală

Education center

Tango Studio Sibiu

Education center