Stay cool, enjoy #SISAF

Stay cool, enjoy #SISAF


Sibiu International Street Art Festival sau SISAF, cum îl cunoaștem tot mai mulți dintre noi, este printre cele mai cool evenimente ale Sibiului, dar și unul dintre cele mai ample proiecte de revitalizare urbană din țară.

SISAF ediția #5 a început astăzi, 1 iulie, astfel Sibiul redevine epicentrul artiștilor stradali. Unde și cine pictează, cine cântă și ce activități sunt de interes pentru publicul larg, vă spunem în continuare.

🎨 17 locații / 22 lucrări / 26 de artiști

- acestea sunt cifrele ediției. Locațiile sunt dintre cele mai diverse:

🔸 Unități de învățământ: Grădinița nr. 15 din cartierul Terezian, Școlile Gimnaziale nr. 13 și 18, respectiv Colegiul Economic “George Barițiu”
🔸 Stadionul Municipal, pe zidul lateral dinspre Parcul Sub Arini
🔸 Aeroportul Internațional Sibiu
🔸 2 ziduri ale noului sediu Palatul Copiilor - o cauză care a unit și mobilizat comunitatea sibiană
🔸 o nouă fațadă de pe Sala Transilvania, cu o lucrare în tema anului în care Sibiul poartă titlul de Regiune Gastronomică Europeană
🔸 2 unități de cazare: Hotel Parc și Hostel B13 de pe bd. Nicolae Bălcescu
🔸 Dispensarul din cartierul Cedonia
🔸 2 garduri: unul de la noul Skate Park din Sibiu și altul aflat pe str. Bâlea
🔸 sediul Print Center, de pe str. Ștefan cel Mare

Artiștii pot fi văzuți zilnic în locații în timp ce lucrează. Sunt printre cei mai mari din țară, dar s-au alăturat și 3 artiști internaționali - Danny Figueroa - W3SR din Germania, Mehsos din Belgia și Takerone din Ungaria.

Primul teren de baschet revitalizat

Una dintre premiere este pictarea asfaltului de pe terenul de baschet din Parcul Tineretului. Artista Bogdana Pascal și-a strecurat în program și acest proiect pentru sibieni, iar rezultatul final poate fi văzut deja. Mai jos, o poză work in progress.

Street Art Festival + Street Delivery = ❤

În această perioadă va fi demarată o campanie de educare a participanților la trafic prin artă, inițiată în colaborare cu Street Delivery Sibiu. Un artist sibian va realiza stencil-uri cu mesaje relevante, în zona a 3 treceri de pietoni. Proiectul continuă la evenimentul Street Delivery din august, când vor apărea noi mesaje care să ne facă mai atenți și responsabili în trafic.

Live-Painting cu un copil autist care simte arta

Joi, 4 iulie, în Parcul Sub Arini, vor avea loc o serie de sesiuni Live-Painting în fața publicului. Dintre acestea, nu-l ratați pe Gabriel Popa - un copil autist cu puternice înclinații artistice, care își va transmite emoțiile printr-o lucrare specială, având scopul de a sensibiliza oamenii și a crește gradul de acceptare a copiilor cu probleme.

Selecții din program: ce să faci, când și unde

SISAF e mai mult decât un festival de artă stradală. Programul complex îl transformă într-un festival de cultură urbană, care te ține activ pe tot timpul săptămânii. Dintre zecile de eveniment, îți facem câteva recomandări:

Vernisaj și expoziție "Openness"
Meet the Artists of SISAF #5 cu Dan Perjovschi
Proiecție film Capernaum în Parcul Sub Arini
Concert Guilty Lemon
Concerte Omu Gnom / Krem / Pietonu' / Motanu'
Concert Crocodile Paradox
Party Letizia Carrero (UK)
AFTER hard work PARTY
Sibiu Street Art Tour 2019

Similar Suggestions

La pas prin România Atractivă: Gusturi sibiene
Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024
O călătorie prin Sibiul de ieri și de azi