Vestea bun─â din 12 mai 2020


­čÜ┤ÔÇŹÔÖÇ Sibiul va avea peste 40 de centre pentru ├«nchirierea de biciclete

Primarul Astrid Fodor ╚Öi directorul Agen╚Ťiei de Dezvoltare Regional─â Centru, domnul Simion Cre╚Ťu au semnat luni, 11 mai, contractul de finan╚Ťare pentru proiectul Sibiu Bike City, o investi╚Ťie ├«n valoare de 13,41 milioane lei ├«n infrastructura pentru mobilitate alternativ─â ├«n Sibiu, din care 12,49 milioane de lei reprezint─â finan╚Ťarea nerambursabil─â din fonduri europene, prin Programul Opera╚Ťional Regional.

ÔÇťCre─âm condi╚Ťiile pentru mobilitatea alternativ─â ├«n Sibiu. Pe l├óng─â continuarea moderniz─ârii transportului public, avem deja finan╚Ťate ╚Öi ├«n lucru trei proiecte importante pentru transportul cu bicicleta: amenajarea malurilor Cibinului, coridorul pentru biciclete ├«ntre ╚śtrand ╚Öi parcul Sub Arini ╚Öi Sibiu Bike City. Concret, proiectul pentru care am ob╚Ťinut ast─âzi finan╚Ťare ├«nseamn─â crearea a 44 de centre de ├«nchirieri de biciclete ├«n tot ora╚Öul, achizi╚Ťia a peste 500 de biciclete ╚Öi 12 triciclete pentru seniori ╚Öi persoane cu dizabilit─â╚Ťi, precum ╚Öi a programului informatic care s─â permit─â gestionarea ╚Öi mentenan╚Ťa sistemului. Promov─âm ╚Öi ├«ncuraj─âm utilizarea bicicletei ca mijloc de transport prin investi╚Ťii ├«n infrastructur─â ╚Öi ├«n siguran╚Ťa pistelor, acestea d├ónd ├«ncredere cet─â╚Ťenilor pentru a utiliza tot mai mult bicicleta pentru deplas─ârile ├«n ora╚Ö.ÔÇŁ (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Proiectul include urm─âtoarele componente:

­čÜę Achizi╚Ťia a 540 de biciclete inteligente mecanice, cu computer de bord ╚Öi modul inteligent de acces, prev─âzute cu sisteme de siguran╚Ť─â ╚Öi monitorizare permanent─â prin GPS
­čÜę Achizi╚Ťia a 8 triciclete pentru seniori ╚Öi a 4 triciclete adaptate pentru persoane cu dizabilit─â╚Ťi
­čÜę Amenajarea a 44 de sta╚Ťii inteligente de preluare ╚Öi predare a bicicletelor ├«n tot ora╚Öul, din care 10 sunt prev─âzute cu sta╚Ťii de depanare pentru repara╚Ťii de urgen╚Ť─â a bicicletelor. Aceste centre de ├«nchiriere vor fi situate ├«n apropierea sta╚Ťiilor de transport public Tursib pentru a oferi astfel cet─â╚Ťenilor posibilitatea combin─ârii acestor dou─â tipuri de transport. De altfel, se are ├«n vedere crearea unui sistem de ticketing integrat pentru autobuzele Tursib ╚Öi aceste biciclete
­čÜę Achizi╚Ťia unor terminale inteligente de ├«nchiriere ╚Öi plat─â
­čÜę Achizi╚Ťia unui sistem care s─â asigure operarea, mentenan╚Ťa ╚Öi comunicarea cu bicicletele din teren, incluz├ónd ╚Öi o aplica╚Ťie mobil─â pentru ├«nchiriere.

P├ón─â ├«n prezent Prim─âria Sibiu a realizat studiul de fezabilitate. De asemenea, este ├«n curs ╚Öi procedura de achizi╚Ťie pentru furnizarea echipamentelor enumerate mai sus, a serviciilor de montaj ╚Öi punere ├«n func╚Ťiune a sistemului de ├«nchiriere, precum ╚Öi proiectarea ╚Öi asisten╚Ťa tehnic─â, cele trei oferte depuse de firmele interesate afl├óndu-se ├«n evaluare.

Termenul estimat de realizare a acestui proiect, conform contractului de finan╚Ťare, este luna iunie 2021.

Similar Suggestions

Vestea bun─â din 11 mai 2020
Vestea bun─â din 5 mai 2020
Vestea bun─â din 29 aprilie 2020
Vestea bun─â din 27 aprilie 2020