Foraging: Drumeție pentru cules de ciuperci comestibile de primăvară

Foraging: Drumeție pentru cules de ciuperci comestibile de primăvară


Tickets:

100 lei/ adult, 50 lei/ copil

Host:

Pădurea Parc Șopa, Șelimbăr, Romania

Organizer:

Daten und Stunden:

About

Dragi drumeți,
În această experiență veți fi întâmpinați de Miruna Popa, doctor biolog-botanist, pasionată de plante și ciuperci comestibile, încă din copilărie, iar această pasiune pe parcursul anilor a ajuns să îi devină meserie prin studiile absolvite de Biologie și Pedagogie, cât și prin finalizarea unui doctorat în acest domeniu fascinant al ciupercuțelor. Turul micologic din pădure, pentru identificarea ciupercilor este o experiență captivantă și educativă, care aduce în prim-plan conexiunea noastră cu natura și resursele pe care le oferă. Aceste aventuri pline de descoperiri vor avea loc într-o pădure din împrejurimile Sibiului. Veți fi informați cu privire la importanța identificării corecte a ciupercilor cât și la protejarea naturii, precum și colectarea sustenabilă a ciupercilor comestibile și medicinale.
În funcție de condițiile meteo putem sau nu să găsim o diversitate de ciuperci. Totul depinde de natură și de condițiile oferite de aceasta.

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Sâmbătă, 20.04.2024 la ora 10.00, intrarea Padurea Șopa.

ECHIPAMENT NECESAR
echipament pentru drumeții lejere (bocanci, geacă impermeabilă).

COSTURI
100 lei/ adult
50 lei/ copil

GHID
Miruna Popa - dr. Biolog
Contact: 0763 368 424
Notă:
– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Sursa text & foto