Hikingul labirintului pentru descoperirea de sine

Hikingul labirintului pentru descoperirea de sine


Tickets:

120 lei/ pers (servicii ghid, trainer yoga)

Host:

557200 Rășinari, Romania

Organizer:

Daten und Stunden:

About

Dragi iubitori de natură,
Ne bucurăm să vă invităm alături de noi într-o nouă aventură a descoperirii de sine şi explorării naturii.
De data aceasta, vom merge mai aproape de Sibiu, într-o drumeţie lejeră pe traseul Răşinari – ruinele fostei cetăţi ţărăneşti – cătunul Trăinei.
De-a lungul drumeţiei noastre, vom avea momente de oprire presărate cu practici de meditaţie şi yoga (exerciţii simple pentru o postură cât mai corectă) care ne vor ajuta să ne relaxăm şi să ne conectăm mai uşor la noi înşine dar şi la natură.
De data aceasta, vă propunem un exerciţiu tare interesant, meditaţia şi plimbarea ghidată într-un labirint natural, o activitate excelentă pentru creşterea personală şi conştientizarea de sine.
Deoarece ne vom plimba prin pădure (în special o minunată pădure de pini), vom profita pentru a observa atent mediul înconjurător şi pentru a ne regăsi echilibrul şi pacea interioară, prin tehnici simple de respiraţie profundă.
Ce vom face, pe scurt?
-o drumeţie uşoară, de conştientizare în care vom învăţa elemente de silvo-terapie (forest bathing) şi vom descoperi beneficiile plimbării în pădure;
vom descoperi fotografia mindful focusată pe natură şi pe relaţia noastră cu împrejurimile;
-vom vizita ruinele cetăţuii de la Rășinari, satul desemnat #BestTourismVillage de World Tourism Organization (UNWTO), în decembrie 2022;
-vom învăţa despre cum drumeţia este un sport şi trebuie tratat ca atare, vom învăţa să ne comportăm responsabil cu natura dar şi cu noi înşine;
-vom descoperi cât de importantă este sănătatea coloanei și a articulaţiilor şi vom practica câteva exerciții yoga care ne rămân la îndemână şi pe viitor;

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Ne întâlnim la ora 8.30 în parcarea Pensiunii Dumbrava (lângă hotel Hilton). Ne grupăm pe maşini şi plecăm spre Răşinari. Preţul/ combustibil se va împărţi între participanţii din fiecare maşină. În vanul nostru avem disponibile 6 locuri. Estimăm să începem drumeţia la ora 9-9.15.

INFORMAȚII TRASEU
– Traseu de drumeţie: uşor
– Distanţă totală: aprox. 5-6 km
– Durată: 7 h
– Nu este nevoie de niciun fel de pregătire prealabilă.

ECHIPAMENT NECESAR
haine lejere de drumeţie, ghete de trekking, beţe de trekking (opţional), sticla 1 L apă, gustări (batoane, fructe), şapcă/ pălărie de soare, haină impermeabilă ploaie
– Pentru practicile de yoga se poate folosi şi o pătură sau izopren. În măsura posibilităţilor, putem să asigurăm câteva covoraşe de yoga.
– Această tură este dedicată adulţilor şi tinerilor cu vârste peste 16 ani.

COSTURI
120 lei/ pers (servicii ghid, trainer yoga)
GHID
Adela Dadu & Andreea Cenușe – 0743 377 969
Notă:
– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Sursa text & foto