Dotări pentru unitățile de învățământ din Sibiu în valoare de peste 9 milioane de Euro

Dotări pentru unitățile de învățământ din Sibiu în valoare de peste 9 milioane de Euro

23 Februar, 14:32
Press release

 “Pe lângă investițiile în construcția de creșe, extinderea școlilor și liceelor, modernizarea și eficientizarea energetică a unora dintre clădirile existente, creștem și calitatea dotărilor unităților de învățământ prin achiziția de mobilier nou, echipamente IT și materiale didactice. În acest sens, am pregătit un proiect pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile din PNRR pe care îl supun aprobării Consiliului Local Sibiu în ședința din această lună. Valoarea finanțării solicitate este de aproximativ 46 de milioane de lei, adică peste 9 milioane de Euro” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu) 
 
Prin proiectul pregătit pentru depunerea în cadrul PNRR, Componenta C15 – Educație, Primăria Sibiu a prevăzut dotarea a: 
 
  •   22 de laboratoare de informatică în școli și licee și a 8 laboratoare de informatică în grădinițe; 
  •   628 de săli de clasă și de grupă cu mobilier. Spre exemplu, în cazul grădinițelor, se vor achiziționa de la mese și scaune la dulapuri pentru jucării și cărți, pernuțe pentru șezut și până la jocuri didactice. 
  •   871 de săli de clasă și de grupă cu echipamente TIC, precum table inteligente, computere, laptop-uri, sisteme audio, camere pentru videoconferință, routere pentru WiFi și scannere portabile 
  •   20 laboratoare de fizică, chimie și biologie cu mobilier, echipamente TIC și materiale didactice; prin proiect se vor achiziționa diverse echipamente și instrumente pentru experimente și lucrări practice. 
  •   12 cabinete de matematică, comunicare, geografie și muzică;  
  •   6 cabinete de asistență psihopedagogică; 
  •   26 săli de sport, în funcție de necesități, cu panouri de baschet, porți de mini handbal, instalații pentru volei, mese de sărituri, minitrambuline, saltele și bări, mingi, jaloane, gărdulețe pentru sărituri, precum și alte materiale necesare practicării sportului și mișcării. 
 
Acest necesar de dotări a rezultat din cererile transmise de către conducerile unităților de învățământ, adică din analiza nevoilor acestora. Municipiul Sibiu va depune această cerere de finanțare în numele unităților de învățământ și a 2 cluburi sportive de drept public – Clubul Sportiv Școlar Sibiu și Clubul Sportiv Școlar Șoimii Sibiu. 
 
 

Primăria Sibiu

Other News

Au început lucrările de amenajare a primului centru de aport voluntar a deșeurilor din Sibiu

Au început lucrările de amenajare a primului centru de aport voluntar a deșeurilor din Sibiu

Press release

Închideri de trafic și parcări pentru desfășurarea Red Bull Romaniacs

Press release

Completați formularul online pentru PUZ CP centru istoric!

Completați formularul online pentru PUZ CP centru istoric!

Press release