Lucrări de deratizare și dezinsecție împotriva căpușelor în perioada 14 - 17 mai

Lucrări de deratizare și dezinsecție împotriva căpușelor în perioada 14 - 17 mai

14 Mai, 15:01
Press release

În perioada 14-17 mai, Serviciul Public Salubrizare, Protecția Mediului și Administrarea Domeniului Public va desfășura pe domeniul public al municipiului prima campanie de deratizare și cea de-a treia acțiune de dezinsecție împotriva căpușelor, din acest an.

Acestea vor fi realizate de firma contractată, Societatea Comercială DD CHIM SRL, după cum urmează:

  •  14-15 mai, lucrări pentru combaterea rozătoarelor, prin plasarea de dispozitive speciale cu substanțe, în parcuri, spații verzi, zone de blocuri, piețe, târguri, maluri de lac, pe terenuri ale instituțiilor, platforme și depozite de deșeuri, la stații de transfer, sortare și alte instalații de tratare/ eliminare a deșeurilor.

Dispozitivele sunt marcate corespunzător, avertizând asupra pericolului de substanțe toxice din interior. Produsul utilizat este Agrorat Wax Block, avizat de Ministerul Sănătății, iar antidotul în caz de ingerare accidentală este Vitamina K1.

Atenție în cazul copiilor și al animalelor de companie! Adresăm părinților rugămintea de a supraveghea îndeaproape copiii, pentru a evita venirea lor în contact cu aceste substanțe, iar deținătorii de animale de casă să ia toate măsurile pentru a preveni intoxicațiile accidentale în rândul acestora.

  •  16-17 mai, acțiuni de dezinsecție, seara și în timpul nopți, în parcuri și spații verzi, în zonele de blocuri, pe malurile râurilor și pârâurilor, în spațiile verzi ale unităților de învățământ, dar și în Cimitirul municipal și Grădina Zoologică.

Insecticidul utilizat este Deltatim Plus, avizat de Ministerul Sănătății prin Comisia Națională de Produse Biocide și nu prezintă pericol pentru populație. Cu toate acestea, cei cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat.

În situația în care condițiile meteo sunt nefavorabile, cele două acțiuni vor fi reprogramate.

Primăria Sibiu

Other News

Închideri de trafic și parcări pentru desfășurarea Festivalului Internațional de Teatru Sibiu

Press release

Strada Uzinei intră în reparații de luni, 17 iunie

Strada Uzinei intră în reparații de luni, 17 iunie

Press release

Acțiune de dezinsecție împotriva țânțarilor în municipiul Sibiu

Acțiune de dezinsecție împotriva țânțarilor în municipiul Sibiu

Press release