We live in paradise


#slowfood

Now that the gourmet year has begun, I feel the need to explain a few words from the terminology used more and more frequently in connection with food.

What does gastronomy mean? What does Slow Food mean? And why should we eat locally? Or what is the New Romanian Cuisine? Let's take them all in turn and see how we help ourselves, here in Sibiu in 2019, the year of the European gastronomic region.

Încep prin a vă dezvălui crezul meu legat de sudul Transilvaniei: trăim în paradis! Nu din punct de vedere politic, economic sau al modului cum suntem administrați. Dar dacă ne gândim la varietatea biologică, bogăția resurselor naturale și culturale, cât și clima sau geografia de care ne bucurăm, aici e paradisul. Trec apoi la explicarea termenului de gastronomie. El are legătură cu stomacul (gaster) și cuvântul (nomos), adică face legătura între mâncare și cultură, între natură și om. Exact studiul acestei relații este pentru noi important sau simplu explicat: care e povestea fiecărei bucate?

Acestea fiind zise cred că povestea bucatelor din paradis este cel mai bine oglindită prin prisma principiilor #slowfood. Pornită ca o acțiune punctuală a unor activiști din Italia în anii 80, contra globalizării și a fast food-ului, Slow Food e astăzi cea mai mare mișcare internațională, prezentă în 160 de țări, care militează pentru accesul populației la hrană bună, curată și corectă.
Bună, adică de calitate, cu gust și sănătoasă, curată – nefăcând rău mediului, iar corectă având în minte un preț accesibil pentru consumator, dar mai ales pentru producător.

Prin urmare vorbim de povestea mâncării bune, curate și corecte în micul nostru paradis din sudul Transilvaniei în 2019 și de acum încolo.

Sună bine, nu?

La toate acestea mai adăugăm faptul că a mânca local se referă de obicei la un radius de 50-70 de km față de locul producției și ne dăm brusc seama că acoperim județul sau, frumos formulat, regiunea Sibiu.
Revin în articolele următoare cu beneficiile mâncatului local pentru comunitatea noastră, dar și cu trendurile legate de noile bucătării românești.

Cu drag,
Asociația My Transylvania

Rămâi pe fir cu My Transylvania!

Similar Suggestions

Wo kann man in Sibiu einen guten Burger essen?
Evenimente de neratat în luna DECEMBRIE la Sibiu
Povestea mea - cucerind kilometri
Oale, ulcele, blide și căni
Iarna în Sibiu. Experiențe în împrejurimi