Parcul Astra

Address

Strada Mitropoliei, Sibiu, România

About

Ideea înfiinţării unui parc între Bastionul Soldisch şi actualul Hotel Continental Forum datează din anul 1969, dar este pusă în practică zece ani mai târziu, odată cu înfiinţarea Societăţii de Înfrumuseţare a Oraşului, a cărei primă realizare importantă este Parcul Astra.
Situat în inima oraşului şi delimitat de străzile Mitropoliei, George Bariţiu, Ioan Lupaş şi Piaţa Unirii, parcul a fost reamenajat în anul 1926, când a primit fizionomia de azi, cu arbori şi arbuşti ornamentali.

Parcul găzduieşte 9 busturi ale celor mai importante personalităţi româneşti grupate în jurul Asociaţiei ASTRA: George Bariţiu, Badea Cârţan, Timotei Cipariu, Octavian Goga, Gheorghe Lazăr, Andrei Mureşanu, Andrei Şaguna, Ioan Slavici şi Emanuil Gojdu.

În imediata vecinătate a parcului se află clădiri impunătoare, dintre care trebuie menţionat Palatul Asociaţiunii, inaugurat în anul 1905. Acesta adăpostea o sală de conferinţe, biblioteca, prima sală de teatru românesc şi Muzeul de etnografie şi pictură românească. În prezent, clădirea găzduieşte Biblioteca Astra, cea mai importantă bibliotecă a oraşului. Intrarea în clădire se face pe poarta străjuită de doi atlanţi. Fosta sală de teatru este actuala sală de lectură şi impresionează prin atmosfera victoriană şi decoraţiile interioare bogate.
În partea stângă a parcului se afla Policlinica de copii, iar lângă Palatul Asociaţiunii este fosta Şcoală normală de fete, astăzi Şcoala ajutătoare de hipoacuzici. Latura de est a parcului include o serie de clădiri din secolul al XIX-lea. Clădirile de la nr. 1 şi 3 datează de la începutul secolului XX şi sunt realizate în stil Art Deco. 

Photo Gallery

Similar Suggestions

Citadel Park

Park

The Zoo

Landmark / Park

Parcul Natural Dumbrava Sibiului

Park

Parcul Tineretului

Park

Sub Arini Park

Park