Cu bicicleta prin Sibiu și împrejurimi


Bicicleta rămâne, probabil, cel mai îndrăgit vehicul, atât pentru transportul alternativ, cât și pentru a petrece timpul liber. Pe lângă faptul că este un sport distractiv de practicat în aer liber, accesibil la toate vârstele, ajută la menținerea condiției fizice și îți „deschide ochii” asupra frumuseții din jur.

Sibienii au fost dintotdeauna pasionați de mersul pe 2 roți, numărul bicicliștilor fiind în continuă creștere. Infrastructura rutieră a orașului este împânzită de benzi marcate și rastele pentru biciclete, toate fiind în continuă dezvoltare. 
Rețeaua rastelelor pentru bicicletă Proiecte viitoare

Pentru cei care preferă să ducă ciclismul la extrem prin sărituri și scheme impresionante, Primăria Sibiu a inaugurat în 2019 cel mai mare Skate Park din țară (10.000 de mp de Skate Park pentru circuite BMX, skateboard, role, trotinete și MTB-uri care urmează să fie extins și acoperit parțial).
Skate Park Sibiu

De la beton la nămol, cei care vor să se distreze pe un traseu de pământ, pot exersa pe movilele Dirt Park-ului din Pădurea Dumbrava. (Traseul e mai mult sau mai puțin „dirt” în funcție de condițiile meteo.)
Dirt Park Sibiu

Nu există sibian care să nu se fi dat măcar o dată pe pista „roșie”, cea care străbate Parcul Sub Arini, trece pe lângă terenul de rugby „Bebe Boboc” și parcurge aleea din Pădurea Dumbrava până la intrarea în Grădina Zoologică. De aici, pista continuă pe lângă Pădurea Dumbrava, paralel cu Muzeul în aer liber ASTRA până la Tropinii Noi (Rășinari). 
 

Alege să continui traseul prin Muzeul ASTRA (accesul în muzeu cu bicicleta este posibil între orele 8-10 ș 18-20) sau să te conectezi la una din numeroasele trasee tematice marcate din apropiere. 
Trasee de biciclete

Downhill-ul este o variantă mai extremă a ciclismului, fiind practicat de o nișă mai restrânsă (dar în creștere) de bicicliști. Munții Cindrel, ale cărui poteci sunt bătute de turmele de oi, oferă multiple posibilități de coborât din vârful muntelui în văi mai mult sau mai puțin abrupte. Cărările trec prin păduri și pășuni alpine și oferă panorame spectaculoase asupra împrejurimilor. 

Unul din punctele de plecare pe traseele de downhil este Stațiunea Păltiniș, unde cicliștii pot ajunge cu autobuzul Tursib (22) dotat cu o remorcă specială de transportat biciclete.

* îmbarcarea şi debarcarea bicicletelor se face la capetele de linie, respectiv în staţia “Gară”  Sibiu şi în Păltiniş, în staţia din apropierea hotelului “Hohe Rinne” ,
*remorca poate transporta  maxim 16 biciclete, în funcţie de modelul şi dimensiunile acestora,
*biletul pentru transportul unei biciclete costă 10 lei şi se achiziţionează de la conducătorul auto.Dacă preferați altfel de piste de downhill dotate cu instalații, coborâți la Arena Platoș și alegeți dintre traseele: family, flow, funny și red. 
Downhill Trails Arena Platoș

Se poate începe de la achiziționat sau închiriat o bicicletă dintr-un centru specializat. Se poate opta pentru bicicletă „de epocă” până la cursiere, mountain-bike sau apreciatul e-bike.
 
Bicicletele trebuie iubite și îngrijite, de aceea nu uitați să treceți la service ori de câte ori este nevoie!
Magazin & service de biciclete

Nu cunoașteți traseele? Alăturați-vă grupurilor organizate, căutați ghizi specializați sau urmăriți evenimentele dedicate ciclismului.
Cicloturism ghidat

Concursuri locale, naționale și internaționale contribuie la popularizarea ciclismului în Sibiu. Criteriul Primăverii, Triada MTB Avrig și Păltiniș, cărora li se adaugă prima ediție a Transfăgărășan Challenge de anul acesta și Biciclete cochete rămân printre cele mai cunoscute.
 
Sibiul și împrejurimile sunt străbătute și de cei mai buni cicliști de talie internațională cu ocazia Turului Ciclist al Sibiului, ajuns la un deceniu.
Evenimente pe biciclete

Vă invităm să ne spuneți părerea despre cele prezentate oferind recenzii și comentarii.
Ne-ar plăcea să oferim informații cât mai utile despre ciclism în Sibiu, de aceea dacă ai o nouă propunere așteptăm să ne scrii pe contact@eventya.net

 
 
* Surse text & foto:

Alte sugestii

Tot ce trebuie să știi despre Arena Platoș! 🎟 CÂȘTIGĂ 2 SKI PASS-URI DUBLE
Idei de relaxare în plină iarnă în Sibiu și împrejurimi
Tot ce trebuie să știi despre Târgul de Crăciun din Sibiu
🍁 Experiențe de sezon: simte aromele toamnei
5 Ture de toamnă