Iluminatul în zona industrială vest, îmbunătățit și extins

Iluminatul în zona industrială vest, îmbunătățit și extins


Primăria Sibiu a semnat contractul pentru amenajarea unui sistem de iluminat public eco-eficient pe străzi din zona industrială vest a orașului, prin modernizarea celui existent și extinderea acestuia pe străzile: Salzburg, Monaco (porțiunea pe care iluminatul public nu a fost încă modernizat), Barcelona, Turda, Lyon, Europa Unită, Milano, Munchen și Florian Rieger.

Această investiție, alături de lucrările de reparații ale drumurilor și trotuarelor începute anul trecut și planificate să continue în 2022, sunt un demers al Primăriei Sibiu pentru creșterea confortului și siguranței miilor de angajați din zona industrială a orașului, precum și în sprijinul investitorilor dintr-o zonă importantă pentru economia orașului.

Contractul a fost semnat cu asocierea de firme SC Flash Lighting Services SA & SC Electro-Con Impex SRL  care, în termen de 8 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, va efectua următoarele lucrări: 

  • Instalarea a 217 stâlpi de iluminat noi pe străzile menționate, pe care se vor monta 256 de corpuri de iluminat cu LED 
  • Realizarea unei rețele de cabluri în lungime de 7,7 km
  • Crearea a două puncte de aprindere noi pentru iluminat
  • Instalarea sistemului smart, de telegestiune, pe noua rețea de iluminat, ceea ce va permite dispeceratului monitorizarea și comanda de la distanță a funcționării acestuia. 

Lucrările vor fi realizate în marea lor majoritate în zona verde de lângă trotuar astfel că nu vor afecta traficul în zonă. Ordinul de începere a lucrărilor se va emite în luna martie, când temperaturile exterioare vor permite execuția lucrărilor.

Investiția are o valoare de 5,94 milioane de lei.

Modernizarea iluminatului public din Sibiu, un proiect multianual, în derulare. În 2021 a fost modernizat iluminatul public pe 61 de străzi din cartiere: Samuel Micu, Garibaldi, Liliacului, Paltinului, Călțun, Ceferiștilor, I.B. Deleanu, Petru Șpan, Moldoveanu, Negoi, Fochiștilor, Cărbunelui, Bucegi, Eftimie Murgu, Nicolae Titulescu, Frații Grachi, Locomotivei, James Watt, Dragoș Vodă, Bungardului, Vasile Aaron, Păcii, Ștefan cel Mare, Costache Negruzzi, Independenței, Berăriei, Gimnasticii, Lucian Blaga, Izvorului, Vârtopu, Constantin Noica, Budislavu, Hegel, Spartacus, Șerbota, Urlea, Ghețăriei, Axente Sever, George Enescu, Podragul, Diaconu Coresi, Țițeica, Galileo Galilei, Ion Creangă, Pantei, V. Hugo, Măgura, Lirei, Suru, Hipodromului, Oituz, Alexandru Ioan Cuza, Călugăreni, Mirăslău, Andrei Mureșanu, Eroilor, Porumbacului, Cernei, Luptei, Mărășești și Mărăști. 

De asemenea, s-a modernizat iluminatul în parcul Policlinicilor (str. H. Oberth), în parcarea Piața Teatrului și iluminatul arhitectural de la zidul cetății de pe b-dul Coposu. Acesta a fost extins pe străzile Viile Sibiului, Triajului și în rampa Ștefan cel Mare.

Lucrările au constat în:
  • înlocuirea corpurilor de iluminat vechi cu unele noi, cu LED 
  • instalarea unor cabluri noi de alimentare cu energie electrică;
  • înlocuirea punctelor de aprindere a iluminatului
Lucrările de modernizare vor continua în cartiere și în 2022.


Serviciul Comunicare
Primăria Municipiului Sibiu

Similar Suggestions

Sprijin concret pentru refugiații din Ucraina care ajung în Sibiu
Ghișeul digital al Primăriei Sibiu, în testare
Pasajul pietonal Șaguna s-a redeschis de astăzi circulației pietonale
Primăria Sibiu a stabilit locațiile pentru autorecenzare asistată în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor
Noi investiții în clădirile unităților de învățământ preuniversitar din Sibiu