Pregătim documentația pentru amplasarea a încă 14 stații de încărcare a autovehiculelor electrice în Sibiu

Pregătim documentația pentru amplasarea a încă 14 stații de încărcare a autovehiculelor electrice în Sibiu


Primăria Sibiu a contractat realizarea documentației pentru achiziția și amplasarea a încă 14 stații de încărcare a autovehiculelor electrice în municipiul Sibiu. Acest proiect va fi depus pentru obținerea finanțării nerambursabile prin Administrația Fondului pentru Mediu.

“Crearea infrastructurii moderne pentru stimularea modalităților de transport ecologice este unul dintre obiectivele Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Sibiului. Până în prezent avem amplasate în oraș 5 stații de încărcare: una în parcarea de pe Cazarma 90 și patru în parcarea de mare capacitate din Hipodrom care urmează să fie deschisă publicului. Pentru alte 10 stații de încărcare am obținut deja finanțarea prin Fondul de Mediu și urmează să demarăm procedura de achiziție pentru proiectare și execuția lucrărilor. Acum am demarat un nou proiect în acest domeniu, pregătind achiziția a încă 14 stații.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Un număr de 12 stații vor fi amplasate în oraș, iar 2 vor fi instalate în stațiunea Păltiniș. Locațiile exacte de amplasare vor fi stabilite în următoarea perioadă și vor fi indicate firmei contractate pentru realizarea studiilor. 

Prin caietul de sarcini întocmit, Primăria Sibiu solicită alcătuirea documentațiilor pentru ca aceste stații care să aibă minim 2 puncte de încărcare, dintre care unul să permită încărcarea la curent continuu, la o putere ≥ 50 kW (fast charging), iar cel de-al doilea la curent alternativ la o putere ≥ 22 kW. 

Termenul de realizare a documentațiilor menționate este de 2 luni. 

Similar Suggestions

Sprijin concret pentru refugiații din Ucraina care ajung în Sibiu
Ghișeul digital al Primăriei Sibiu, în testare
Pasajul pietonal Șaguna s-a redeschis de astăzi circulației pietonale
Primăria Sibiu a stabilit locațiile pentru autorecenzare asistată în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor
Noi investiții în clădirile unităților de învățământ preuniversitar din Sibiu