Gusturi Sălbatice: Foraging și gătit la Cabana Suru

Gusturi Sălbatice: Foraging și gătit la Cabana Suru

În jurul Sibiului

Bilete:

500 lei/persoană

Gazdă:

Sebeșu de Sus, Romania

Organizator:

Dates And Hours:

Despre

Dragi drumeți,
Îți dorești să te reconectezi cu natura și să descoperi secretele ei bine ascunse? Te invităm să participi la un eveniment de neuitat în weekend, la Cabana Suru, situată în inima Munților Făgăraș. Această experiență unică te va ghida într-o călătorie captivantă de foraging și gătit, în mijlocul peisajelor spectaculoase și aerului curat de munte.
Nu rata această oportunitate de a te deconecta de la agitația cotidiană și de a te bucura de frumusețea și resursele naturale ale Munților Făgăraș. Înscrie-te acum pentru o experiență memorabilă la Cabana Suru!

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
20 iulie 2024, Ora 9:00, Lângă Cabana Pensiunea la Cascadă, str. Valea Moasei nr.338, Sebeşu de Sus (unde se termină satul)
Există posibilitatea de a lăsa mașinile în zonă.

INFORMAȚII TRASEU
Dificultate traseu: mediu;
Distanță: 8,5 km
Diferență de altitudine: 1011 m;
Durata totală a drumeției: 2-4 ore
Vârsta minimă recomandată pentru participare:18 ani
Ziua 1: Descoperirea Naturii și Din Natură la Farfurie
Dimineața: Pornim într-o excursie ghidată de foraging, cu Dr. Biolog Miruna Popa, unde vom învăța să identificăm și să culegem plante sălbatice, ciuperci și alte resurse naturale comestibile. Ghidul nostru expert va împărtăși cunoștințe valoroase despre flora/micota locală și beneficiile ei.
După-amiaza: Sosirea la Cabana Suru și cazarea participanților. Sub îndrumarea unui bucătar pasionat, vom învăța să pregătim mâncăruri delicioase folosind ingredientele proaspăt culese. Vei descoperi rețete tradiționale și tehnici de gătit adaptate la ingredientele sălbatice.
Seara: O cină relaxantă și socializare în jurul focului de tabără. Vom discuta despre descoperirile zilei. Vom savura împreună preparatele pregătite, bucurându-ne de gusturile autentice ale naturii.
Ziua 2: Întoarcerea
Dimineața: După micul dejun, vom continua activitatea de foraging în zonele neexplorate în ziua precedentă și ne vom întoarce la mașini. Încheiem evenimentul cu o sesiune de feedback și discuții despre experiența trăită.
Beneficii:
Reconectare cu natura și învățarea unor tehnici de foraging.
Dezvoltarea abilităților de identificare a plantelor comestibile și a ciupercilor.
Experiența unică de a găti cu ingrediente proaspete, culese de tine.
Socializare și schimb de experiențe cu alți participanți pasionați de natură și gastronomie.

ECHIPAMENT NECESAR
Bocanci de drumeție, pelerină de ploaie, rucsac de munte cu echipament necesar.
Sticlă cu apă; Gustări.
Opțional: bețe de trekking și coș de nuiele.

COSTURI
500 lei/persoană
În prețul biletului este inclusă cazarea, mâncarea, băuturi non alcoolice, ghid montan, biolog pentru experiența de foraging.
GHID
Miruna Popa - dr. Biolog
Dana Băncioiu - ghid montan
Contact: 0763 368 424
Notă:
– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia. Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Sursa text & foto

Alte sugestii

28 Iun
Drumeție în Munții Făgăraș: Valea Doamnei
În jurul Sibiului
Începe la 07:30  |  Făgăraș Mountains, Romania
28 Iun
TURA I: Creasta Făgărașului de la vest la est
În jurul Sibiului
Începe la 08:00  |  Făgăraș Mountains, Romania
28 Iun
Heritage Run Biertan
În jurul Sibiului
Începe la 09:00  |  Piața 1 Decembrie 1918 2, Biertan 557045, Romania
Vezi mai multe evenimente