ASTRA Rock Festival 2023

ASTRA Rock Festival 2023


Gazdă:


Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

🤘👨‍🎤👩‍🎤Headlinerii UGLY KID JOE, plus VIȚA DE VIE și NIȘTE BĂIEȚI sunt primele trupe ale celei de-a doua ediții a festivalului ASTRA Rock, care va avea loc între 11 și 13 august 2023 în spațiul natural încântător al Muzeului în Aer Liber ASTRA din Sibiu.
     După succesul fulminant confirmat de cei peste 7.000 de spectatori ai primei ediții organizate în 2022, ASTRA Rock merge mai departe la Sibiu și anul acesta, adresându-se atât fanilor muzicii de calitate, cât și amatorilor de activități distractive și educative în aer liber împreună cu familia. 
     🎵🥁🎸Festivalul se desfășoară în interiorul celui mai mare muzeu open-air de pe continent, și, în același timp, al celei mai importante instituții etnografice din România. Muzeul în Aer Liber ASTRA este amplasat în rezervația naturală Dumbrava Sibiului, într-o zonă fermecătoare, în care natura și tradiția se îmbină într-o combinație unică.

ℹ️Primii headlineri ai festivalului ASTRA Rock 2023 sunt californienii de la UGLY KID JOE, celebri pe întreg mapamondul după ce albumul „America’s Least Wanted”, lansat în septembrie 1992, a primit două discuri de platină. Cu hituri ca „Everything about You” (care s-a vândut în peste 1.000.000 de exemplare!) și „Cats in the Craddle”, trupa s-a transformat peste noapte într-un fenomen global. Livrând un amestec de heavy, funk și thrash metal, cu versuri pline de umor și cu un frontman energic, UGLY KID JOE a ajuns pe cele mai mari scene din întreaga lume, alături de legende precum Ozzy Osbourne, Bon Jovi și Van Halen.
Vara acesta, americanii sunt în turneu pe Bătrânul Continent, unde promovează cel mai recent album al lor, „Rad Wings of Destiny”. Turneul include recitaluri în Spania, Marea Britanie, Franța și Germania, iar show-ul de la Sibiu pune ASTRA Rock pe lista marilor festivaluri europene.

ℹ️ VIȚA DE VIE este cea mai cunoscută și îndrăgită formație de rock alternativ din România. Înființată în 1996 și cu 10 albume la activ, trupa a căutat permanent noi modalități de expresie, de la energia chitărilor electrice și emoția acusticului până la colaborarea cu o orchestră simfonică. Hiturile formației au animat o întreagă generație, de la „Basul și cu toba mare” și „Sunetul mai tare” la „Praf de stele” sau „Iamma”.
Caracterizată de un amestec unic de profesionalism, sinceritate, emoție și putere, VIȚA DE VIE este cea mai premiată formație românească, fiind răsplătită de-a lungul carierei cu numeroase distincții din partea industriei de specialitate. Showurile energice, producția minuțios gândită și atenția la detaliu fac din VIȚA DE VIE unul dintre cele mai bune produse rock românești de după 1990.

ℹ️ NIȘTE BĂIEȚI se autocaracterizează ca fiind „singura trupă din România care abordează stilul «muzică de petrecere cu distors şi final glorios»”. Formația este cunoscută publicului pentru reinterpretarea în cheie punk rock a unor șlagăre de neuitat ale anilor ’80. Repertoriul include piese celebre ale unor artiști ca Gică Petrescu, Margareta Pâslaru, Mirabela Dauer, Dan Spătaru, Semnal M, Compact, cântate live într-o manieră proprie.
NIȘTE BĂIEȚI oferă un show plin de energie și voie bună, aducând, în același timp, în inimile generațiilor tinere mari hituri ale deceniilor trecute.

Pe lângă UGLY KID JOE, Vița de Vie și Niște Băieți, afișul ASTRA Rock 2023 va cuprinde și alte nume de talie internațională, plus trupe românești de genuri muzicale variate, care vor fi anunțate în perioada imediat următoare.

🆕🆕🆕Și pentru că ASTRA Rock se află într-o ascensiune continuă, atât ca lineup, cât și ca producție, anul acesta festivalul va avea o a doua scenă, situată în Târgul de Țară, dedicată unor prestații artistice care vor avea loc în pauzele dintre recitalurile de la scena mare de pe lac.

    Pentru ediția din acest an, oferta culturală din timpul zilei va completa componenta artistică, publicul având acces la atelierele interactive organizate de specialiștii Muzeului ASTRA, care vor viza tranziția verde și modul în care un muzeu poate fi furnizor în această direcție, recuperând valori patrimoniale materiale și imateriale din trecut și adaptându-le la provocările secolului XXI, pentru a deveni rețete de succes, simplu de aplicat cu efecte imediate. Vor fi prezenți peste 200 de actanți, meșteri, muzeografi, educatori muzeali și, în premieră, conservatori și restauratori care vor comunica și curatoria minunăția ruralității din România. Un număr de muzee invitate vor prezenta un program atipic, plin de surprize, prin care vor arăta de ce sunt importante, alături de educație, pentru întreaga societate.
     Vom reveni cu detalii și vom anunța treptat surprizele care vă așteaptă la cel mai complex festival organizat vreodată de un muzeu din România, și nu numai 😊.
În perioada de presale sunt disponibile 500 de abonamentele pentru cele trei zile de festival la prețul de 200 de lei, disponibile pe iabilet.ro - https://tinyurl.com/AstraRock2023. Ulterior, ele pot fi achiziționate la prețul de 250 de lei / abonament. În perioada festivalului vor fi disponibile și bilete de o zi.
     La toate prețurile acestea se adaugă comisionul de ticketing.
     Abonații Muzeului ASTRA beneficiază de un număr limitat de abonamente la preț redus, achiziționate de la sediul instituției.
     
   ❗❗Abonamentele și biletele la festival asigură și accesul la muzeu, precum și la multiplele activități conexe organizate de acesta în weekendul 11-13 august, cu ocazia sărbătorii Sfintei Marii, dintre care amintim:

🔰 TÂRGUL CREATORILOR POPULARI, ediția cu numărul 40
🔰Istoria Meșteșugului Tradițional din antichitate până în epoca modernă
🔰ASTRA Poetic
🔰Trăiește experiența ASTRA Rock în familie!
🔰Uși deschise spre satul de altădată
🔰Mască cu dublă fațăFestivalul ASTRA Rock este organizat de Asociația Rock Culture și Muzeul ASTRA, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
Mai multe informații despre muzeu pot fi accesate la https://muzeulastra.ro/colectii/muzeul-in-aer-liber
Site-ul oficial al festivalului ASTRA Rock - https://www.astrarock.ro


VEZI PROGRAMUL FESTIVALULUI ATAȘAT MAI JOS! 🤘

Fotografii