Ziar Orizontal - Dan Perjovschi

Ziar Orizontal - Dan Perjovschi


Address

Bulevardul Corneliu Coposu 2, Sibiu 550245, România

Despre

„Ziarul orizontal” este un proiect de artă în spațiul public al artistului Dan Perjovschi în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și inclus în Sibiu Street ART Tour. „Ziarul orizontal” este un rezumat alb negru al lumii în care trăim.

Sub diverse nume, Ziarul există din 2010 și poate fi lecturat 24/24, 365 de zile pe an. Fiecare nouă ediție începe odată cu FITS și e completată permanent cu noi „articole” desenate de-a lungul anului.

Dan Perjovschi s-a născut în 1961 (în același an în care a fost construit Zidul Berlinului) la Sibiu în jumătatea de Europa fără graffitti. Astăzi, când artistul trăiește într-o țară liberă și o Europă unită, are expoziții pe toată planeta. Desenele sale tratează cu umor subiecte sociale, politice și culturale. Ceea ce desenează pe pereții muzeelor din New York, Belin, Tel Aviv sau Dakar re-aduce acasă la Sibiu.

Dan Perjovschi a avut expoziții personale la MoMA New York, Tate Modern Londra, Vanabbemuseum Eindhoven, Ludwig Museum Koln, Kiasma Helsinki, Macro Roma, Nasher Museum/Duke University și a participat la Bienalele de artă de la Veneția, Istanbul, Lyon, Jakarta, Aichi, Moscova, Sao Paulo sau Periferic Iași și ArtEncounters Timișoara.

A fost distins cu premiile: Fundației Gheorghe Ursu pentru drepturile omului (1999); Henkel pentru desen contemporan (2002); George Maciunas (2004); ArtsLink New York (2013); Rosa Shapire-Kunsthalle Hamburg (2016); Lux Mundi al Radio România Cultural (2016) și Artist-Citizen la gala societății civile CERE-Participare în 2016. În 2012 a primit împreună cu Lia Perjovschi premiul European Cultural Foundation/Princess Margriet pentru activitatea artistică și civică din România. Dan Perjovschi este cetățean de onoare al orașului Sibiu.

Alte sugestii

Street Art Spot: Bloc str. Prof. Ioan Moga, nr. 1A

Artă stradală

Street Art Spot: Bloc Calea Cisnădiei, nr. 84

Artă stradală

Street Art Spot: bloc Calea Cisnădiei, nr. 86, sc. A

Artă stradală

Street Art Spot: Bloc Calea Cisnădiei, nr. 17

Artă stradală

🆕 Street Art Spot: gard str. Partenie Cosma (cartier Kogălniceanu)

Artă stradală