Tot ce trebuie să știi despre Târgul de Crăciun din Sibiu

Tot ce trebuie să știi despre Târgul de Crăciun din Sibiu


Inaugurarea Târgului de Crăciun din Sibiu 2018

Târgul de Crăciun din Sibiu s-a deschis oficial pe 15 noiembrie 2019. Evenimentul care deschide sezonul de iarnă a fost inaugurat în prezența oficialităților locale și a unui număr record de participanți, turiști și localnici, prin aprinderea iluminatului festiv. Noutatea ediției o constituie roata panoramică din care vizitatorii pot admira târgul de la înălțime. Nu ratați!
Credit foto: Focus Sibiu

Roata Panoramică

Noutatea absolută a ediției 2019 o reprezintă Roata Panoramică – o atracție pentru toate vârstele, imbrăcată cu mii de lumini! Pe toată perioada Târgului de Crăciun veți avea ocazia să vedeți Piața Mare de sus, dintr-o perspectivă deosebită.

Roata Panoramică are o înălțime de 22 metri și este un model modern, construită special pentru a fi prezentă la Târgul de Crăciun din Sibiu, fiind primul eveniment unde este montată, după ieșirea din fabrică în noiembrie 2019.

Prețul este de 20 de lei/tură.

Cadouri nenumărate

Cei peste 100 de expozanți veniți din toată țara vor întâmpina vizitatorii, punându-le la dispoziție o gamă variată de produse precum decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Bethlehem, precum și diverse specialități gastronomice: de la mezeluri locale, la bunătăți maghiare si burgeri din carne de vită Angus sau chiar vegetali.

Patinoarul din Piața Mare

Târgul de Crăciun vă oferă prilejul ideal de a vă bucura de plăcerile anotimpului rece: o suprafață întinsă de gheață naturală pentru patinaj în cadrul de poveste al Pieței Mari din Sibiu.
Patinele se pot închiria de la fața locului. Este deschis zilnic între orele 10:00 - 22:00, iar intrarea este 15 lei.

Trenulețul lui Moș Crăciun

Una dintre cele mai plăcute activități ale târgului este o plimbare cu trenulețul lui Moș Crăciun. Acesta pleacă din „Gara” special amenajată, traveresează cea mai frumoasă stradă din Sibiu, strada Cetății, și revine în Piața Mare pe pietonala Nicolae Bălcescu.

Christmas Sounds Sibiu

Nu există eveniment mai melodios decât Crăciunul. Este sărbătoarea colindelor, a oamenilor care sunt conectați prin cântecele tradiționale unanim cunoscute. Târgul de Crăciun din Sibiu a pregătit o serie de concerte și colinde tematice care să ofere mai mult farmec atmosferei de sărbătoare din Piața Mare. Fiți la curent cu evenimentele muzicale din cadrul târgului!

Ceata Moșilor Muzicali

Atelierul lui Moș Crăciun

Moș Crăciun și-a instalat un atelier interactiv în mijlocul Târgului de Crăciun din Sibiu. Activitățile de pictat turtă dulce, de copt biscuiți sau realizat lumânări colorate sunt coordonate de spiridușii harnici ai moșului. Copiii vor avea la dispoziție o oră întreagă de creat biscuiți, turtă dulce sau lumânări, iar la sfârșit sunt recompensați, pe lângă prețioasele suveniruri, cu câte o diplomă și o fotografie personalizată. Mai mult decât atât, părinții primesc o oră liberă de savurat târgul.

Târgul de Crăciun din Sibiu 2019

Alte sugestii

Delicii răcoritoare pentru zile toride la Sibiu
La pas prin România Atractivă: Gusturi sibiene
Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024