Asociația Județeană de Turism Sibiu

Asociația Județeană de Turism Sibiu


Address

Strada Konrad Haas 14, Sibiu, România

Telefon

Despre

Asciaţia Judeţeană de Turism Sibiu a luat naştere în anul 2005, la inițiativa Consiliului Județean Sibiu, prin asocierea administrațiilor publice locale cu sectorul privat, urmând modele de bune practici europene (franceze și germane), pentru managementul și marketingul destinației turistice județul Sibiu.

Din noiembrie 2020, Asociația a primit statutul de utilitate publică din partea Guvernului României, prin HG nr. 982/12.11.2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 1089 din 17 noiembrie 2020.

Scopul: Dezvoltarea și promovarea turismului în județul Sibiu, în vederea creării unui cadru de dezvoltare a diferitelor forme de turism și a serviciilor turistice, facilitării colaborării și parteneriatului între diferitele structuri publice și private cu activitate în acest domeniu, pentru crearea instrumentelor de promovare internă și externă, pentru acordarea suportului necesar elaborării si implementării strategiilor de dezvoltare a turismului local, regional, național și european ținând cont de principiile turismului durabil.

Asociaţia reprezintă o platformă de colaborare între administrații publice, instituții, operatori culturali și turistici, comunități locale, parteneri naționali și internaționali, pentru a favoriza dezvoltarea responsabilă și sustenabilă, precum şi promovarea eficientă a destinaţiei turistice județul Sibiu

Anual, organizăm forumul profesioniştilor din turismul sibian pentru a facilita dialogul la nivelul destinației, transferul de bune practici, schimbul de soluţii, articularea proiectelor publice şi private, pentru a stimula noi parteneriate.

O mare parte din proiectele asociaţiei au impact judeţean şi sunt implementate la iniţiativa şi împreună cu Consiliul Judeţean Sibiu: stabilirea direcţiilor strategice, crearea de centrede informare turistică, dezvoltarea sistemului de semnalizare a obiectivelor turistice, dezvoltarea şi promovarea de trasee tematice. 

Anii drumeției este programul inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu cu scopul de a promova Județul Sibiu ca destinație atractivă pentru ecoturism, de a regenera infrastructura de drumeție din județ și de a valorifica resursele naturale prin intermediul activităților nonintruzive, prietenoase cu mediul înconjurător.

Echipa de implementare a Programului este formată din 10 specialiști în turism, management de proiect, publicitate și PR, care lucrează în colaborare cu serviciile specializate ale Consiliului Județean Sibiu.

Alte sugestii

Asociația Produs în Sibiu

Organizatie

Asociațiunea ASTRA

Organizatie

Asociatia de Terapii Holistice si Metafizice Sibiu

Organizatie

ASOCIATIA FILATELISTILOR DIN JUDETUL SIBIU

Organizatie

Transfăgărășan Challenge

Activități în județul Sibiu / Organizatie / Organizator de Evenimente