Mai multe locuri în Adăpostul de Noapte Sibiu


O nouă clădire aparținând Direcției de Asistență Socială Sibiu va fi modernizată. Este vorba despre Adăpostul de Noapte, situat în Piața Iancu de Hunedoara nr. 3, a cărui capacitate va crește astfel de la 26 la 40 de locuri.

Investiția va adăuga spațiului de cazare existent o mansardă cu 14 locuri în 4 camere, o sală de consiliere și grupuri sanitare noi. Proiectul urmărește îmbunătățirea condițiilor igienico- sanitare pentru acest serviciu social de noapte, însă o atenție deosebită este acordată și respectării legislației în domeniul securității la incendiu.

“În prezent, adăpostul de noapte funcționează într-o clădire veche, compusă din cinci dormitoare, două grupuri sanitare și o sală de mese, un spațiu insuficient pentru numărul de solicitări. Ne dorim ca standardele comunității noastre să crească, inclusiv pentru persoanele aflate în situații vulnerabile, pentru care un acoperiș deasupra capului pe timp de noapte reprezintă o problemă existențială”, a spus primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor.

Valoarea totală a contractului este de 1,5 milioane lei, iar durata este de 9 luni de la data semnării lui, perioadă etapizată astfel: 60 de zile sunt alocate pentru serviciile de proiectare și verificare a proiectului tehnic, iar 7 luni va dura execuția lucrărilor.

Achiziția s-a desfășurat printr-o procedură simplificată la care au participat doi ofertanți, contractul fiind semnat cu SC Kesler NVA Proiect SRL.

Beneficiarii acestui centru social sunt persoane fără adăpost, care nu au întreținători și nici posibilități materiale proprii, devenind dependenți de serviciile sociale de bază.


Serviciul Comunicare
Primăria Municipiului Sibiu 

Alte sugestii

Circulația pe strada Maramureșului se închide sâmbătă, 20 noiembrie
Încep să sosească în Sibiu cele 40 de autobuze ecologice
Primăria Sibiu a finalizat modernizarea a încă 7 străzi. 24 de străzi modernizate anul acesta în total
Din 12 noiembrie, Căsuța lui Moș Crăciun din Piața Mare devine centru de vaccinare
Noua stradă Podului: o rută de transport public optimizată, piste pentru biciclete și o infrastructură modernizată