Muzeul de Istorie Naturală

Muzeul de Istorie Naturală


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Str. Cetăţii, Nr. 1, Sibiu

Despre

Program de vizitare:

Miercuri – Duminică: 9:00 – 17:00, Casieria se închide la 16:30.

Luni și Marți: ÎNCHIS                                                                           
Timp estimativ de vizitare: 1 h 

Muzeul de istorie naturală a fost înființat în anul 1849, la inițiativa Societăţii Ardelene de Ştiinţe Naturale, societate înființată cu scopul de a răspândi în comunitate descoperirile sale și de a educa tânăra generație în spiritul cunoașterii și conservării naturii.
Sediul Societăţii Ardelene de Ştiinţe Naturale a fost construit după proiectul arhitectului clujean C.W. Friedrich Maetz, inaugurarea festivă având loc în data de 25 mai 1895. Clădirea a fost construită în stilul Renașterii italiene târzii, având trei nivele (demisol, parter și etaj).
Colecţiile muzeului însumează aproape 1.100.000 de piese din domeniile geologiei, paleontologiei, botanicii şi zoologiei. Se pot vedea aici: herbarul J. Lerchenfeld (sec. XVII); herbarul M. Fuss (1834-1882); colecţia ornitologică F. W. Stetter (1853), cuprinzând păsări indigene şi exotice; colecţia etnografică din Palestina, Egipt, Sudan şi Etiopia a viceconsulului Franz Binder; colecţia de minerale Ackner; colecţia entomologică Dr. Eugen Worell (1957), cuprinzând insecte din Europa, Africa, America şi Asia; colecţia de fluturi a lui Weindel (1965); colecţia de insecte H. Hannenheim (1964); colecţia paleontologică Breckner (1955), cuprinzând în majoritate dinţi de rechin din terţiar colectaţi din regiunea Porceşti (Turnu Roşu); colecţia botanică Nyárádi (1980); colecţia de minerale Dr. E. Bielz (1953); colecţia de malacologie Kimakowicz.
Din data de 21 decembrie 2007, Muzeul de istorie naturală din Sibiu prezintă cea mai modernă expoziţie de istorie naturală din România, în noua configuraţie acordându-se o importanţă deosebită prezentării dioramate, piesele fiind aşezate în display-uri în care se reproduce habitatul fiecărui animal în cadrul unui ecosistem. 
Grădina a fost amenajată pentru relaxarea vizitatorilor, dar şi ca spaţiu în care pot fi întâlnite specii comune şi rare de plante, precum copaci şi arbuşti ornamentali.

Evenimente ce urmează

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Muzeul Etnografic „Casa cu Păpuși”

Muzeu

MATS - Muzeu Atelier Tipografie Sibiu

Muzeu

Galeria Turismului Montan

Muzeu

Muzeul de etnografie universală ”Franz Binder”

Muzeu

Muzeul ASTRA

Muzeu