Street Art Spot: Școala Gimnazială Nicolae Iorga

Street Art Spot: Școala Gimnazială Nicolae Iorga


Address

Strada Nicolae Iorga 56, Sibiu 550407, România

Despre

Școala Gimnazială Nicolae Iorga cuprinde 5 lucrări realizate în cadrul Sibiu International Street ART Festival.

CUIB DE SOARE CU PATRU PĂSĂRI
MARIUS STRUGARIU / 2015
„O consider ca fiind o lucrare ce se înscrie în stilul arhaic, prin natura raporturilor universale dintre elementele constituiente. Lucrarea este o refracție a tuturor panoramelor (realităților) percepute până la starea sau câmpul primordial de rezonanță armonică. Într-un momentum de echilibru sau rezonanță armonică, întregul se poate înălța întru slava soarelui sau cu o octavă mai sus. Pentru că Arta este Calea și Calea este Artă. De la Viață, cu Soare"

DE HUMANITATE
ALEXANDRA ZIDARIU / 2015
„Tema "în caz de urgență folosiți aripi" mi-a dat ocazia să reflectez la complexitatea condiției umane, la limitările ei dar și la posibilitățile de a le depăși. Am descoperit că omul se simte înaripat în momentul în care face parte dintr-o comunitate, care, la rândul ei, se află intrisec în fiecare."

COCOR ÎN SICOMOR
CĂTĂLIN PRECUP / 2015
„Este o viziune fantastico-onirică, bazată pe o idee mai veche, pe care am reluat-o aici și căreia i-am suprapus un titlu-rimă. O joacă a aparențelor, a juxtapunerilor și a raporturilor fizice dereglate: un uriaș cocor din hârtie de ambalaj, făcut în tehnica origami, captiv într-un sicomor, care știm că este un arbore exotic gigantic, iar asta nu face decât să amplifice dimensiunile păsării.”

ELEMENTARY GRAFFITI
DAN RAUL PINTEA / 2015
„Un ansamblu de trei lucrări care încep cu primul lucru care trebuie învățat, ABCDragoste, scris pe caiet tip 1, din clasa întâi. Dragoste, pasiune în tot ceea ce faci. Joaca își are rostul ei, este cuprinsă în a doua lucrare, un „avitron”, combinație între sotron și avion, a treia lucrare reprezentând zborul pe care copiii îl vor avea după trecerea prin școala.”

KNIT LIGHT
LAVINIA CREȚU / 2015
„În caz de urgență folosiți aripi, tema festivalului o percep ca pe o invitație de a ne cultiva privirea de ansamblu, de a găsi alternative la modul nostru de vedere Deasupra, unghiul larg de focalizare diluează amăntuntele nesemnificative, limpezimea privirii se construiește cu fiecare mișcare, ochi cu ochi. Îmi croșetez aripi de lumină care să îmi poarte văzul pe alte rute.”

Photo Gallery

Alte sugestii

Street Art Spot: Bloc str. Prof. Ioan Moga, nr. 1A

Artă stradală

Street Art Spot: Bloc Calea Cisnădiei, nr. 84

Artă stradală

Street Art Spot: bloc Calea Cisnădiei, nr. 86, sc. A

Artă stradală

Street Art Spot: Bloc Calea Cisnădiei, nr. 17

Artă stradală

🆕 Street Art Spot: gard str. Partenie Cosma (cartier Kogălniceanu)

Artă stradală