Street Art Spot: Școala Gimnazială nr. 20

Street Art Spot: Școala Gimnazială nr. 20


Address

Strada Macaralei 1, Sibiu 557260, România

Despre

Școala Gimnazială nr. 20 cuprinde 4 lucrări realizate în cadrul Sibiu International Street ART Festival.

#CANYOUFEEL? #CANYOUCHANGE?
PAULA DUȚĂ & THE ORION / 2018
„Sudan - ultimul rinocer alb mascul s-a stins din viață la începutul acestui an (n.r. 2018). Este o lucrare tribut ce vrea să atragă atenția asupra impactului pe care noi, oamenii, îl avem atât asupra naturii, cât și asupra animalelor sălbatice. Acolo sus, printre stele, Sudan își continuă călătoria, devenind o constelație imaginară. Noi rămânem și este cazul să conștientizăm rolul pe care l-am jucat și îl jucăm în continuare în extincția animalelor sălbatice și în distrugerea habitatelor. #canyoufeel? #canyouchange?”

VIS
LUCIA PRAPORGESCU / 2015
„Detașarea de problemele cotidiene se face, adesea, prin visare. Însă tendința actuală este de a visa la lucrurile materiale, credem noi, benefice într-un moment anume și doar individului în parte, fără a da, cu adevarat, valoare vieții. Lucrarea mea dorește a fi privită ca un imbold. Indiferența are repercursiuni grave... dar energia pozitivă este dată, sau ar trebui să fie dată, de impulsul nostru de a schimba ceva, atât pe plan personal, cât și de a aduce un aport cât de mic la soluționarea unor “nereguli” care, indirect, ne afecteaza foarte mult...”

PREGĂTIRI DE ZBOR
DANDU ALEXANDRU / 2015
„Tema festivalului “În caz de urgenţă folosiţi aripi” a fost un punct de plecare pentru crearea personajului propus. Dinamic, uşor, ritmic dar şi puternic au fost caracteristicile ce au influenţat construcţia caracterului personajului dar şi al compoziţiei. Cu o direcţie de jos în sus, un ritm redat de elementele figurative dar şi expresia protagonistului, s-a dorit crearea sentimentului de uşor, de 8imism. Creaţia: concept transmis pe canal afectiv. Asta este ceea ce redă imaginea propusă. Oul crapă, pasărea se odihneşte în căsuţa până va fi eliberată de însuşi instrumentul artistului. Îşi va lua zborul spre înaltul cerului iar când va obosi se va întoarce la locul ei, pregătind următorul zbor, poate şi mai înalt.”

NU ÎȚI POTI SALVA TRUPUL CI DOAR SUFLETUL
CY / 2015
Lucrarea tratează dualitatea umană, lupta și conviețuirea cu alter ego-ul, zbaterea între lumea pământeană și cea spirituală. Ne putem salva doar sufletul, nu și trupul. Salvarea spirituală poate surveni doar prin frumos, prin artă și iubire. Acestea sunt aripile ce ne salvează în fața dispariției noastre inevitabile de pe fața pământului. Trecerea noastră prin viață este ceea ce lăsăm frumos în urma noastră, în oamenii pe care i-am iubit, fericirea ce am sădit-o în sufletele altora.

Photo Gallery

Alte sugestii

Street Art Spot: Bloc str. Prof. Ioan Moga, nr. 1A

Artă stradală

Street Art Spot: Bloc Calea Cisnădiei, nr. 84

Artă stradală

Street Art Spot: bloc Calea Cisnădiei, nr. 86, sc. A

Artă stradală

Street Art Spot: Bloc Calea Cisnădiei, nr. 17

Artă stradală

🆕 Street Art Spot: gard str. Partenie Cosma (cartier Kogălniceanu)

Artă stradală