Recital Yuja Wang & Mahler Chamber Orchestra ✦ Festivalul Enescu la Sibiu

Recital Yuja Wang & Mahler Chamber Orchestra ✦ Festivalul Enescu la Sibiu


Gazdă:


Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Data și ora:

Despre

𝐘𝐮𝐣𝐚 𝐖𝐚𝐧𝐠, una dintre pianistele de văzut într-o viață și 𝐌𝐚𝐡𝐥𝐞𝐫 𝐂𝐡𝐚𝐦𝐛𝐞𝐫 𝐎𝐫𝐜𝐡𝐞𝐬𝐭𝐫𝐚, celebrul ansamblu internațional multi-premiat cu "Grammy" vor susține un recital extraordinar la Festivalul Enescu la Sibiu, în 14 Septembrie.
 
BILETE DISPONIBILE PE:
IaBilet.ro: https://bit.ly/3yecyZz
Rețeaua de magazine fizice partenere: www.iabilet.ro/retea

______

✦ PROGRAM
Haydn - Simfonia nr. 31 în re major
Janáček - Capriccio pentru mâna stângă și ansamblu de suflători
Stravinski - Octet pentru suflători
Șostakovici - Concertul nr. 2 în fa major pentru pian și orchestră op. 102

✦ BIOGRAFIE

Yuja Wang are o înțelegere muzicală acută și o profunzime emoțională ce au consacrat-o drept unul dintre cei mai buni interpreți din lume. Wang a atras atenția internațională pe scară largă în martie 2007, când a înlocuit-o din scurt pe Martha în spectacolul - Concertul pentru pian nr. 1 al lui Tchaikovsky cu Boston Symphony Orchestra, din acel moment în doar câteva sezoane, lucra cu dirijori de cel mai înalt calibru. Ea câștigă mai multe premii, inclusiv premiul american Artistul Anului în 2017. Este puternic apreciată de critici pentru coloristica și profunzimea interpretării, fiind descrisă în nenumărate rânduri ca „unul dintre cei mai talentați, captivanți și chiar fascinanți artiști de pe scena mondială” (HuffPost).

Mahler Chamber Orchestra este unul dintre cele mai apreciate ansambluri pe plan mondial, înființat în 1997. De atunci funcționează ca un colectiv nomad format din 54 de muzicieni din 20 de țări, care se unesc pentru tururi în întreaga lume. În ultimii ani au participat la realizarea producției de operă Written on Skin, lansată la Festivalul d’Aix en Provence sub bagheta compozitorului George Benjamin. Au câștigat premii importante de-a lungul timpului, inclusiv un premiu Beethoven Journey cu pianistul Leif OveAndsnes și unul "Diapason d’Or". Orchestra va face un popas și în Sibiu, în toamnă, când vor reuși să surprindă prin versatilitate și dinamism la nivelul interpretării.

______

Festivalul Enescu la Sibiu este organizat de Asociația Culturală Play, fiind un eveniment-extensie a Festivalului Internațional George Enescu, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Evenimentul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și AFCN.

Parteneri: Filarmonica de Stat Sibiu, Artexim.