Asociatia "Cultura și Drept

Asociatia "Cultura și Drept


Program

Închis
Vezi programul

Address

Sibiu, Romania, Piata Mica nr. 16

Despre

Asociaţia "Cultura și Drept" a fost infiinţată în 2010, la iniţiativa Monicăi Vlad, atunci conferenţiar doctor titular la Facultatea de Drept a Universităţii Româno-Germane, în specializările drept constituţional, drept internaţional public, dreptul Uniunii Europene, dreptul mediului. Membrii asociaţiei sunt toţi jurişti, din ţară şi din străinătate, care activează in drept penal, comercial şi civil.
Principalele activităţi sunt organizarea de conferinţe internaţionale sau naţionale,simpozioane si workshop-uri dedicate evenimentelor cruciale din societatea românească. De exemplu, conferinţa din 2010 despre crimele comunismului, la Forumul German din Sibiu sau cea din 2011, la Universitatea din Legnica, Polonia, cu ocazia aniversarii a 30 de ani de la crearea Mişcării Solidaritatea/Solidarnosc, unde Academia Civică de la Bucureşti a prezentat expoziţia despre Gulag-ul sovietic. Aceasta a fost expusă şi la Parlamentul European, la sediul din Bruxelles.
Scopul Asociaţiei este consolidarea ordinii de drept europene in România, explicarea instituţiilor fundamentale ale sistemelor juridice europene şi a celor de pe continentul american. Monica Vlad, preşedintele Asociaţiei, se bucură de relaţii academice în întreaga lume, mai ales în urma obţinerii prestigioasei burse de cercetator Fulbright la Biblioteca Congresului SUA, Washington, D.C., intre anii 1998-2001. Graţie unei colaborări constante cu Institutul de Studii Juridice Internaţionale de la Salzburg, Facultatea de Drept a Universităţii din Viena, cu Hebrew University din Ierusalim, Universitatea din Bielefeld, Marburg şi Mainz şi alte centre de cercetare au sosit si vor sosi la Sibiu personalităţi ale elitei academice din domeniul ştiinţelor juridice şi umaniste, in general. De cunoştinţele dobândite beneficiază studenţii, profesorii, magistraţii, practicienii din diferite domenii, întreaga comunitate sibiană.

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Asociația Produs în Sibiu

Organizatie

Asociațiunea ASTRA

Organizatie

Asociatia de Terapii Holistice si Metafizice Sibiu

Organizatie

Asociația Județeană de Turism Sibiu

Organizatie

ASOCIATIA FILATELISTILOR DIN JUDETUL SIBIU

Organizatie