Casa Teutsch

Casa Teutsch


Despre

Un centru modern de dialog într-o locaţie istorică în Sibiu

Centrul de dialog şi cultură Friedrich Teutsch este o instituţie relativ tânără a Bisericii Evanghelice C.A. din România (B.E.R.) Centrul de dialog şi cultură a fost deschis în 2003 şi este cunoscut sub numele simplificat „Casa Teutsch“.


Cei patru piloni ai Casei Teutsch

Arhiva Centrală a Bisericii Evangelice C.A. şi Biblioteca Transilvanica: În anul 2004 a fost inaugurată Arhiva Centrală a Bisericii Evanghelice C.A. din România în care sunt depozitate documente din cancelariile districtuale şi parohiale din aprox. 280 de localităţi cu comunităţi evanghelice. Arhiva este completată de o bibliotecă specializată pe tematica istoriei bisericeşti a B.E.R.

Muzeul Bisericii Evanghelice C.A.: Muzeul şi-a deschis porţile în 2007 şi oferă o privire generală asupra istoriei Bisericii Evanghelice C.A. din România şi asupra istoriei comunităţii saşilor transilvăneni – timp de secole o istorie comună, interdependentă.

Sala multifuncţională ca loc de desfăşurare pentru evenimente culturale: La etajul 1 al Casei Teutsch, o terasă deschisă a fost acoperită şi amenajată ca sală multifuncţională unde, din 2004, au loc conferinţe ştiinţifice, seminarii pedagogice sau evenimente culturale.

Biserica ev. Sf. Ioan: Biserica Sf. Ioan („Johanniskirche“) aparţine de complexul Casei Teutsch. În timpul verii, biserica este deschisă zilnic pentru câteva ore ca loc de reculegere şi pentru a putea fi vizitată de turişti. În mod regulat au loc meditaţii şi întâlniri de rugăciune, slujbe pentru elevi la începutul si sfârşitul anului şcolar, sărbătoarea Sf. Martin şi altele. 

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Pune mâna pe chitară

Centru cultural

Șura Culturală Gușterița

Centru cultural

Cinema ''Ion Besoiu''

Centru cultural / Cinema / Sală de Evenimente

Revista Transilvania

Centru cultural

Asociația LIGA CULTURALĂ SIBIU

Centru cultural