Traseul Verde

Rute turistice Sibiu


Despre

Istoric, existenţa unor locuri de agrement amenajate începe în secolul XVIII în Pădurea Dumbrava şi devine preocupare expresă cu implicarea unor organizaţii profilate şi anume de către Societatea pentru Înfrumuseţarea Oraşului înfiinţată în a doua jumătate a secolului XIX şi Societăţii de Ştiinţe ale Naturii Sibiu. 

Iniţiativa amenajărilor peisagistice pentru agrement şi informare botanică devine posibilă odată cu pierderea valorii militare a fortificaţiilor. Primul parc amenajat este Parcul Sub Arini (începând cu 1856) între Citadela Josephin şi Citadela Steaua, presupunând o vastă operă de plantaţii şi amenajări de heleştee care se încheie prin amenajarea amplului Muzeu al Tehnicii 

Populare din Dumbrava Sibiului, urmat de amenajarea Parcului „Astra” care se păstrează şi astăzi în forma sa iniţială. Busturile din parc au început să fie amplasate din 1973 (Octavian Goga , Gheorghe Lazăr, Andrei Mureşianu şi Andrei Şaguna) urmate în 1975 de Badea Cârţan, în 1979 de Ioan Slavici, în 1991 de Timotei Cipariu, în 2006 de Emanuil Gojdu iar în anul 2010 a fost amplasat ultimul, August Treboniu Laurian.

Puncte din rută