Idei pentru o zi petrecută la Muzeul Astra

Idei pentru o zi petrecută la Muzeul Astra


Primăvara pare că își intră în rol, ușor, ușor, iar una dintre locațiile care merită vizitată în orice anotimp este Muzeul Astra. Peisajele idilice, autenticitatea satului românesc și activitățile de sezon ne dau motive să venim și să revenim în cel mai mare muzeu în aer liber din Europa în orice moment al anului, dacă e posibil în fiecare dintre cele 365 de zile. 🌞 Și tot nu ne-am plictisi!

Îți lăsăm mai jos o serie de idei care să îți facă și mai plăcută experiența în muzeu. Fie că vei câștiga abonamentele, fie că nu, suntem siguri că sugestiile noastre îți vor fi utile la viitoarele vizite aici, alături de persoanele dragi.

❶ Pornește ghidul audio și explorează împrejurimile

Atracțiile principale din Muzeul Astra pot fi descoperite altfel decât ai făcut-o până acum. Descarcă aplicația oficială a Muzeului Astra de pe App Store sau Google Play și ascultă cele 30 de fișiere audio care te vor transpune în povestea fiecărui loc. Vei afla detalii neștiute despre mori, case memoriale, gospodării (de pomicultor, negustor ambulant, viticultor, pescar) sau ateliere (de instrumente muzicale, dogar, olar, miner marmurar, prelucrarea cânepii și a lânii).
INSTALEAZĂ-ȚI Muzeul Astra App

❷ Încearcă un nou mijloc de deplasare prin muzeu

Pentru o experiență inedită pe potecile muzeului ai de ales între câteva variante de deplasare, în funcție de sezon. Poți opta pentru trăsura trasă de cai pe tot parcursul anului, pentru sania trasă de cai când potecile sunt acoperite de un strat generos de zăpadă sau pentru troninete normale sau electrice în sezonul de vară.

❸ Fă un popas la o cafea sau un prânz tradițional

Cafeneaua Culturală
După ce ai luat ulițele în lung și-n lat, merge la fix un popas de energizare. Încălzește-te cu un ceai fierbinte, o cafea bună sau bucură-te de o gustare în tihnă - vei găsi plăcinte tradiționale sau turtă dulce ca pe vremuri.

La prânz, ai de ales între două locații care păstrează autenticitatea preparatelor de altădată.

🥘 Cârciuma din bătrâni
Locația este aflată chiar în inima muzeului și are un interior mititel și rustic. Bucătaria este vie și animată, ospătarii intra și ies cu tăvile pline de bunătățuri alese, toată activitatea fiind coordonată de bucătăreasa  Ileana, cea care știe pe de rost cele mai vechi și mai gustoase rețete ale boierilor de altădată.

Din mâinile dânsei iese cea mai grozavă tochitură ardelenească cu mămăliguță fiartă la ciubăr și mestecată cu mestecătorul de lemn, așa cum făceau bătrânii noștri. Vinurile si țuica, brânzeturile, cârnăciorii, slăninuța, șoricii, jumerile, zacusca, toate păstrează savoarea mâncărurilor sănătoase și gustoase de altădată.

🍲 Hanul din Tulgheș
Hanul a fost construit în anul 1922 și a fost transferat pe meleagurile sibiene din județul Harghita, în anul 1991. Reconstituit și îngrijit în Muzeul Civilizației Tradiționale Astra, acesta încântă papilele gustative a mii de turiști cu deliciile românești, gătite din alimente de calitate superioară.

🍖 Târgul de Țară
În fiecare sfârșit de săptămănă găsim la Târgul de Țară fel și fel de clătite, precum și alte feluri de mâncare gătite chiar sub ochii noștri. Dacă preferi să te bucuri de propriul prânz, te poți retrage la măsuțele de lemn.

❹ Fii la curent cu evenimentele organizate aici

Doar anul trecut au avut loc la Muzeul Astra peste 2.000 de acțiuni culturale, mai exact o medie de 5 evenimente zilnic. Nici anul acesta nu va fi diferit, deci țineți un ochi peste calendarul evenimentelor și abonați-vă la pagina lor din aplicație să primiți notificări de fiecare dată când se anunță ceva nou.
🎫 CÂȘTIGĂ UNUL DINTRE CELE 3 ABONAMENTE DE FAMILIE PENTRU UN AN

CÂȘTIGĂTORI

Ursu Ana-Maria
Adela Maria Balan
Huzuna Luminita

Alte sugestii

Sibiul Festivalier 2024
O călătorie prin Sibiul de ieri și de azi
Rezoluții pentru 2024 în Sibiu 🌟
Experiențe pentru cei mici în luna cadourilor
Sibiul la final de toamnă: Experiențe de neratat, cât timp vremea încă mai permite