Biserica fortificată din Biertan

Biserica fortificată din Biertan


Program

Închis
Vezi programul

Address

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 2, Biertan, Jud. Sibiu

Despre

Dominând de pe colina din inima satului, impozanta biserică fortificată din Biertan pare desprinsă de pe șevaletul unui pictor. Biertanul este printre cele mai vizitate așezări săsești din Transilvania, biserica fortificată figurând din 1993 pe lista patrimoniului UNESCO.

Biserica actuală a fost ridicată în 1522. Stilularhitectu ral este predominant gotic târziu, cu influențe ale Renașterii, fiind ultima biserică-hală fortificată construită în acest stil în Transilvania. În 1572, Biertanul a devenit sediu episcopal, privilegiu
pe care l-a avut timp de trei secole.

Biserica se mândrește cu cel mai mare altar poliptic din Transilvania, format din 28 de panouri pictate, iar stranele datând din secolul al XVI-lea sunt considerate cele mai valoroase din Transilvania.

Vestita ușă a sacristiei este o bijuterie medievală impresionantă datorită sistemului complex de 19 încuietori, premiat la Salonul de la Paris din 1900.

Una dintre atracţiile turistice ale locului este camera împăcării, un spaţiu auster unde se făcea un fel de terapie de cuplu care funcţiona cu succes. Cei cărora
li se ura viaţa de cuplu erau închişi pentru câteva săptămâni în această încăpere, până ajungeau la sentimente mai bune.

În acest timp, cei doi împărţeau o masă mică şi un singur pat, o singură farfurie, un singur tacâm şi o singură cană pentru apă. Legenda spune că doar un cuplu a rămas neclintit în decizia de a se despărţi, dar că şi ei s-au împăcat până la urmă.

SURSA text si foto: http://www.sibiu-turism.ro/Culture-and-Heritage-Religious-Heritage-Fortified-Churches-The-fortified-church-from-Biertan.aspx

Pret bilet

  • 10 lei

Photo Gallery

Alte sugestii

Alma Vii - Centrul de interpretare a culturii tradiționale

De vizitat în județul Sibiu / Județul Sibiu / Obiectiv turistic

Biserica fortificată din Hosman

De vizitat în județul Sibiu / Județul Sibiu / Obiectiv turistic

Biserica Fortifcată din Mălâncrav

De vizitat în județul Sibiu / Județul Sibiu / Obiectiv turistic

Livada Mălâncrav

Activități în județul Sibiu / Județul Sibiu / Obiectiv turistic

Conacul Apafi - Mălâncrav

De vizitat în județul Sibiu / Județul Sibiu / Obiectiv turistic