6. Piața Mare - evenimente

6. Piața Mare - evenimente

Obiectiv Audio Guide


Audio Guide


Address

Piața Mare, Sibiu, Romania

Despre

Dacă în evul mediu locuitorii Sibiului se adunau în Piața Mare pentru a participa la o execuție publică, azi sibienii și oaspeții lor se strâng în centrul orașului pentru a participa la concerte și târguri internaționale. Este spațiul oamenilor, al timpului dedicat vieții sociale și al momentelor cheie din istoria orașului. Aici s-au plimbat spre locul întâlnirii toți șefii de stat ai UE cu ocazia Summit-ului din 2019, aici a început și s-a încheiat Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007. 
Piața Mare prinde viață odată cu primăvara și Târgul de Paști în luna aprilie. Continuă pe ritmurile Festivalului de jazz în luna mai. Ultima sâmbătă a lunii mai este rezervată maratonului. Luna iunie transformă Piața Mare în scena imensă a Festivalului Internațional de Teatru. Tot aici iau startul competiții internaționale sportive precum Turul ciclist și Raliul Sibiului. În luna august iubitorii rock-ului își dau întâlnire în Piața Mare la „Artmania” iar iubitorii muzicii clasice la festivalul „Classics for pleasure”. Cei care preferă folclorul se pot bucura de Festivalul internațional de folclor „Cântecele munților”. Septembrie începe cu „Târgul olarilor” și continuă cu veselia „Cibinfest”-ului. Ștafeta este predată Festivalului Internațional de film documentar, „ASTRA Film Festival” din luna octombrie. Când vântul aducea vestea iernii, Târgul de Crăciun se instaurează în inima orașului. Zeci de mii de sibieni și vizitatori sărbătoresc împreună trecerea dintre ani. Un nou ciclu se încheie când Piața Mare este redată trecătorilor în toată splendoarea și liniștea ei în perioada februarie - martie. 

🤔  Știai că?

🔎
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu transformă orașul timp de 10 zile într-un imens spațiu de joc. Performanțele artistice ale artiștilor din toată lumea uimesc zeci de mii de spectatori. 

🔎 Festivalul de Jazz de la Sibiu, organizat pentru prima dată în 1977, este considerat cel mai longeviv din țară.

🔎 Cântecele Munților, este festivalul folcloric organizat de Ansamblul „Cindrelul - Junii Sibiului”, primul ansamblu de dansuri populare din România, înființat în 1944.

🔎 În 5 decembrie 1703, din cauza unor conflicte de interese între imperiul habsburgic și primarul orașului, Johann Sachs von Harteneck a fost executat în Piața Mare. 

Photo Gallery

Alte sugestii

27. Strada Tipografilor - Piața Schiller - strada Arhivelor

Obiectiv Audio Guide

26. Muzeul de Istorie Naturală

Obiectiv Audio Guide

25. Sala Thalia

Obiectiv Audio Guide

24. Pe Papiu Ilarian spre cea mai frumoasă stradă din Sibiu

Obiectiv Audio Guide

23. Pietonala Nicolae Bălcescu

Obiectiv Audio Guide