1. Primăria Municipiului Sibiu și Centrul de Informare Turistică

1. Primăria Municipiului Sibiu și Centrul de Informare Turistică

Obiectiv Audio Guide


Audio Guide


Address

2, Samuel Brukenthal, Entrance F (from Piaţa Mare), Sibiu 550178, Romania

Despre

Salut! Bine te-am găsit în turul audio prin care te invităm să descoperi Sibiul. Ia-ți răgaz 1-2 ore și intră în ritmul nostru molcom pentru a explora o părticică din centrul istoric al orașului. Harta te va ghida într-o plimbare în spațiu și timp. Ascultă poveștile și lasă-te cucerit!

Te afli în Centrul de Informare Turistică al Primăriei Municipiului Sibiu, salonul în care te primim cu drag ca oaspete și sperăm să te revedem ca prieten. După ce ai întrebat despre evenimentele actuale, poate vrei să admiri expoziția în desfășurare sau, din contră, ești nerăbdător să pornești la drum.

Te invităm spre curtea interioară a clădirii, unde începe povestea orașului de pe Cibin. Acesta este spațiul care a găzduit în 2019 Summitul European al șefilor de state și de guverne din Uniunea Europeană, precum și alte evenimente importante ale orașului. Dar nu te grăbi să ajungi acolo! 

Lasă întâi privirea să exploreze spațiul și să fie vrăjită de detaliile arhitectonice tipice curentului Art Nouveau. Observă monumentala scară ondulată spre etaj sau ornamentele vitraliilor colorate, în care este încastrată stema orașului: două săbii încrucișate, trei frunze, o coroană pe scut triunghiular de culoare roșie. Vei regăsi aceste elemente și în vitrina de sticlă ce păstrează piatra în care se spune că Herman, conducătorul coloniștilor sași, și-a înfipt sabia, semnalând că acesta este teritoriul ales pentru noul cămin. Toți ceilalți au urmat exemplul în semn de consimțământ, dând astfel naștere simbolului comunității. Asta se întâmpla în secolul al XII-lea, când Sibiul este amintit pentru prima dată într-un document papal sub denumirea de „Cibinium”. Așa s-a născut și motto-ul ”Sibiu, tânăr din 1191”! 

🤔 Știai că? 

🔍 Primăria Sibiu este găzduită din 2006 de cel mai tânăr imobil din Piața Mare.

🔍A fost finalizat în 1906, pentru a servi drept sediu pentru Banca de Credit Funciar.

🔍Aplicația mobilă Sibiu City App aparține Primăriei Municipiului Sibiu, iar modulul „raportări incidente” permite comunicarea directă cu autoritățile publice? 

Photo Gallery

Alte sugestii

27. Strada Tipografilor - Piața Schiller - strada Arhivelor

Obiectiv Audio Guide

26. Muzeul de Istorie Naturală

Obiectiv Audio Guide

25. Sala Thalia

Obiectiv Audio Guide

24. Pe Papiu Ilarian spre cea mai frumoasă stradă din Sibiu

Obiectiv Audio Guide

23. Pietonala Nicolae Bălcescu

Obiectiv Audio Guide