26. Muzeul de Istorie Naturală

26. Muzeul de Istorie Naturală

Obiectiv Audio Guide


Audio Guide


Address

Strada Cetății 1, Sibiu 550160, Romania

Despre

Din curtea de lângă Sala Thalia, câțiva dinozauri îți vor atrage atenția. Înalți de până la 8 metri, aceștia fac parte din expoziția permanentă educativă și recreativă a Muzeului de Istorie Naturală. Pe fațada clădirii vezi inscripționată o cifra romană MDCCCIXIV. Îți mai amintești cum să o descifrezi? (1894) 
1848 este anul în care un grup de intelectuali sași, pasionați de natură a înființat Societatea Ardeleană de Științele Naturii. Pentru a adăposti și a expune colecțiile în creștere de minerale, plante și animale conservate sau împăiate, în 1894 au început construcția clădirii dedicate acestui scop din banii donați de membri asociației. Din exterior se recunosc elementele stilului clasicist. Interiorul organizat pe trei nivele prezintă evoluția lumii vii, de la cele mai simple viețuitoare la păsări. Interiorul clădirii și mai ales expozițiile merită o vizită. Ai ocazia să vezi exemplare foarte rare, cum ar fi o bufniță polară din zona arctică sau fosile de mamut. Te vor impresiona și speciile exotice de fluturi, colecția de lepidoptere fiind cea mai spectaculoasă. 
La fel ca în acest caz, pasionații de drumeții montane au înființat în 1880 Asociația Carpatină Transilvană, denumită și Societatea Carpatină Ardeleană a turiștilor. Membrii asociației au început marcarea traseelor montane și construirea cabanelor. Tot în această perioadă, în 1879 s-a înființat Societatea pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu a cărei membri amenajau, printre altele, parcurile orașului. Toate aceste inițiative demonstrează continuarea cultului comunității din cultura săsească. Ce societate ai înființa pentru comunitatea Ta? 
 
🤔 Știai că?

🔍 Asociația Carpatină Transilvană a fost înființată la inițiativa lui Dr. Karl Wolff sub denumirea de Siebenbürgische Karpatenverein (S.K.V.). S-au alăturat 480 de bărbați și 18 femei.

🔍 Hypsilophodon, Tyranosaurus rex, Tryceratops, Diplodocus, Velociraptor și Pterosaurus sunt numele speciilor de dinozauri din curtea muzeului. Cel mai mare ajunge la 8 metri înălțime.

🔍 Societatea pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu a amenajat inclusiv promenada și parcul de pe strada Cetății. 

Photo Gallery

Alte sugestii

27. Strada Tipografilor - Piața Schiller - strada Arhivelor

Obiectiv Audio Guide

25. Sala Thalia

Obiectiv Audio Guide

24. Pe Papiu Ilarian spre cea mai frumoasă stradă din Sibiu

Obiectiv Audio Guide

23. Pietonala Nicolae Bălcescu

Obiectiv Audio Guide

22. Parcul și Palatul ASTRA

Obiectiv Audio Guide